Aleksander Aamodt Kilde Foto: Espa Photo Agency
Aleksander Aamodt Kilde Foto: Espa Photo Agency

Verdenscuprenn flyttes til Østerrike etter virusutbrudd

Verdenscuprennene i alpint i Kina som ble avlyst på grunn av det pågående virusutbruddet, er flyttet til Saalbach-Hinterglemm i Østerrike.

Onsdag ble det kjent at Det internasjonale skiforbundet (FIS) avlyser super-G og utforkonkurransen i Yanqing 15. og 16. februar på grunn av utbruddet av Wuhan-viruset.

– Selv om risikonivået i Yanqing er lavt, må helse og sikkerhet for utøverne være førsteprioritet, sa FIS-president Gian Franco Kasper.

Nå er det klart at rennene flyttes til Saalbach-Hinterglemm i Østerrike, 13. og 14. februar, skriver nyhetsbyrået AP.

Kina var tildelt verdenscuprenn i februar ettersom det er OL i landet om to år. Da skal alpinøvelsene avvikles samme sted.

Virusutbruddet har ført til flere utsettelser av idrettsarrangementer i Kina. Blant annet har Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) flyttet innendørs-VM i kinesiske Nanjing til neste år.

Nye tall fra kinesiske myndigheter viser at i alt 213 mennesker er døde i Kina av det nye coronaviruset som har sitt utspring i Hubei-provinsen. Torsdag kveld erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) virusutbruddet som en global folkehelsekrise. I alt er viruset nå påvist i 15 land.

(©NTB)