USA advarer mot reiser til Kina

Amerikanske myndigheter rådet fredag folk fra å reise til Kina etter at WHO har erklært global krise grunnet utbruddet av det nye coronaviruset.

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte at virusutbruddet i den kinesiske Hubei-provinsen skulle håndteres som en global folkehelsekrise. Fredag fulgte amerikanske myndigheter opp med å fraråde alle fra å reise til Kina.

Utenriksdepartementet råder også amerikanske borgere i Kina til å vurdere å forlate landet samt at alle «ikke-viktige» tjenestereiser planlagt av amerikanske offentlig ansatte blir utsatt på grunn av virusutbruddet.

– Reisende bør være forberedt på at restriksjoner kan bli satt i verk med liten eller uten forhåndsvarsel. Kommersielle flyselskaper har allerede redusert eller suspendert sine ruter til og fra Kina, skriver departementet i en pressemelding.

Også Tyskland skjerpet reiserådene fredag, men var noe mer moderate enn USA. I en oppdatering av reiserådene advarte det tyske utenriksdepartementet folk fra å reise til Hubei-provinsen, hvor virusutbruddet først startet. Departementet oppfordrer også at alle mindre viktige reiser til hele Kina utsettes.

Departementet oppfordrer dessuten alle reisende til å bli vaksinert med den gjeldende influensavaksinen som er laget for den nordlige halvkule.

(©NTB)