KLUBBYTTE? Dag-Eilev Fagermo skal være i ferd med å forlate Odd etter tolv år i klubben.
KLUBBYTTE? Dag-Eilev Fagermo skal være i ferd med å forlate Odd etter tolv år i klubben. Foto: Marit Hommedal

Varden: Fagermo har takket ja til Vålerenga

Lokalavis hevder at Dag-Eilev Fagermo (53) blir ny Vålerenga-trener.

Varden meldte sent torsdag at Dag-Eilev Fagermo har takket ja til Vålerenga.

Avisen hevder å ha fått opplysninger som sier at Odd-treneren har bestemt seg for å takke ja til Vålerenga.

Dette skal angivelig offentliggjøres fredag formiddag.

Vålerenga må nå bli enig med Odd om en kompensasjon, skriver Varden.

Etter det TV 2 kjenner til, er Fagermo ønsket av spillerne.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Vålerengas sportssjef, Jørgen Ingebrigtsen, og Odds daglige leder, Einar Håndlykken, uten å lykkes. Vi har ikke kunnet verifisere opplysningene sent torsdag kveld.

Oslo-klubbens sportssjef, Jørgen Ingebrigtsen, varslet torsdag ettermiddag at presentasjonen av en ny trener kommer til å skje fredag.

– Vi satte en tidsfrist, og den står fortsatt ved lag. Fristen er 31. januar, sa Ingebrigtsen til TV 2.

– Så alt tyder på at klubbens nye trener blir presentert fredag?

– Ja, tidsfristen står ved lag. Det betyr at vi har 36 timer på oss, svarte han.

Johan Lædre Bjørdal bekreftet at spillerne hadde fått samme beskjed.

– Vi har fått beskjed om at vi i løpet av morgendagen får beskjed om hvem som blir klubbens nye permanente trener, sa Vålerenga-spilleren torsdag.

TV 2 var på plass utenfor Skagerak Arena fredag formiddag da Odd-spillerne satte seg på bussen for å dra til treningskampen mot Notodden i Bø. Ingen av spillerne ønsket å uttale seg om Fagermo.

Sportssjef Ingebrigtsen ville ikke gå inn på spesifikke navn overfor TV 2. Hele måneden har Vålerenga bevisst unnlatt å svare på konkrete koblinger.

– Jeg synes, og jeg vet at jeg har flere rundt meg i både klubb og styre, som mener prosessen har vært god. Vi har gjort en nøyaktig jobb. Vi har vært opptatte av å holde oss innenfor retningslinjene vi var enige om i starten. Så har vi forfulgt gode kandidater etter det. Så håper jeg det neste døgnet viser at vi er kommet helt i mål, sa han torsdag ettermiddag.

– Veldig spennende for Vålerenga

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror Fagermo og Vålerenga kan være en god match.

– Dette er veldig spennende for Vålerenga. Nå får de tak i en av de mest ettertraktede trenerne i Eliteserien. De får også tak i en av de største profilene i Eliteserien. Etter at Deila har forsøkt seg i Vålerenga nå noen sesonger har på mange måter engasjementet dødd litt ut. De trenger en karakter som Fagermo inn nå for sette litt fyr igjen i dette teltet.

– Så er jo spørsmålet: Hvordan vil Fagermo fungere i Oslo? I Skien har han bestemt alt, og han har tatt de fleste store beslutningene. I Vålerenga sitter det en mektig eier og en mektig daglig leder. Det blir en helt annen måte for Fagermo å opptre på. Hvordan vil hans mektige vesen passe inn sammen med en del andre mektige vesen? Det er for meg det store spørsmålet.

Fagermo har tidligere vært høylytt i kritikken av kjøpende klubber og skrytt av at Odd har utviklet egne spillere. Det tror Mathisen kan passe godt inn i Vålerenga.

– Det tror jeg kommer til fungere ganske fint, fordi Vålerenga har et stort nedslagsfelt. De har et akademi med mange spennende spillere på vei opp og frem, så Fagermo kommer nok til å sette sine krav til hvordan unge spillere skal kunne brukes og hvordan de skal håndtere det med spillerlogistikk. Vålerenga har de siste årene bommet mye på de spillerne de har hentet inn. De må prøve å bli litt mer som Odd i måten de utvikler spillere, og ikke minst gi de sjansen. Det er bare å begynne å glede seg, mener Mathisen.