VIL HA AVKLARING: Johan Lædre Bjørdal ser fram til at det blir avklart hvem som skal trene Vålerenga de neste årene. Det blir etter all sannsylighet klart fredag.
VIL HA AVKLARING: Johan Lædre Bjørdal ser fram til at det blir avklart hvem som skal trene Vålerenga de neste årene. Det blir etter all sannsylighet klart fredag. Foto: Audun Braastad

Vålerenga-spillerne har fått beskjed om at ny hovedtrener presenteres fredag

Fortsatt sterke Fagermo-rykter.

Trenerjakten til Vålerenga virker å nærme seg slutten. Etter all sannsynlighet presenteres Oslo-klubbens nye trener fredag.

– Vi satte en tidsfrist og den står fortsatt ved lag. Fristen er 31. januar, sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til TV 2.

– Så alt tyder på at klubbens nye trener blir presentert fredag?

– Ja, tidsfristen står ved lag. Det betyr at vi har 36 timer på oss, sier Ingebrigtsen til TV 2 torsdag ettermiddag.

Johan Lædre Bjørdal var VIF-kaptein i førsteomgang da Ull/Kisa ble slått 7-0 i en treningskamp torsdag. Fredag ettermiddag reiser Vålerenga på treningsleir.

– Vi har fått beskjed om at vi i løpet av morgendagen får beskjed om hvem som blir klubbens nye permanente trener, sier han.

Lædre Bjørdal ser fram til å få en endelig avklaring.

– Det er klart det påvirker at det ikke er avklart, men sånn er det bare. VIF er en stor klubb og vi har bare måttet fokusere på det vi har kunne gjort noe med, sier han.

Fagermo nevnes av flere

En rekke trenere har i løpet av den siste måneden blitt koblet til Vålerenga.

Selv har klubben helt bevisst unnlatt å svare på konkrete koblinger.

Men et navn som går igjen er uten tvil Odd-trener Dag Eilev Fagermo. Folk tett på Vålerenga sier til TV 2 at de tror Fagermo fortsatt er en het kandidat som Vålerengas nye hovedtrener.

Samtidig får TV 2 opplyst at det for øyeblikket ikke er noen dialog mellom klubbene, altså Odd og Vålerenga, om Fagermo for øyeblikket. I så fall virker det lite sannsynlig at det er Fagermo som presenteres som VIF-trener dersom Oslo-klubben skal opprettholde sin egen frist.

I stedet kan det kanskje være duket for en joker:

Dagbladet omtaler at en skotsk trener skal ha blitt linket til klubben. TV 2 får opplyst at dette dreier seg om tidligere Celtic-trener John Collins. Han var blant annet assistent for Ronny Deila da han var Celtic-manager.

Flere nei

I alle tilfelle er det liten tvil om at VIF-fansen går inn i et spennende døgn.

Jørgen Ingebrigtsen vil ikke gå inn på spesifikke navn.

– Jeg synes, og jeg vet at jeg har flere rundt meg i både klubb og styre, som mener prosessen har vært god. Vi har gjort en nøyaktig jobb. Vi har vært opptatt av å holde oss innenfor retningslinjene vi var enige om i starten. Så har vi forfulgt gode kandidater etter det. Så håper jeg det neste døgnet viser at vi er kommet helt i mål, sier han.

Selv om blant andre Kjetil Knutsen, Tor Ole Skullerud og Lars Bohinen skal ha sagt nei til videre samtaler med Vålerenga, mener Ingebrigtsen naturlig nok at klubben fortsatt er attraktiv.

– Det har vært veldig mye engasjement rundt dette. Vi har fått mange innspill og mye positivitet. Jeg har opplevd dette som en attraktiv jobb, sier Ingebrigtsen.