OMKOM: Alt tyder nå på at norske Eirin døde av drukning.
OMKOM: Alt tyder nå på at norske Eirin døde av drukning. Foto: Privat

– Ingen tegn til vold

Den foreløpige obuksjonsrapporten viser at det er ingen tegn til at noe kriminelt tilstøtte norske Eirin da hun ble meldt savnet og senere funnet død i Landskrona i Sverige.

– Obduksjonsrapporten er klar fra rettsmedisineren, og han har ikke gjort noen uvanlige funn. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser ingen tegn til at hun er blitt utsatt for vold, kvelning eller liknende, sier politiets etterforskningsleder Mattias Nildén til TV 2.

– Vi avventer nå den endelige obduksjonsrapporten, men dette kan ta to-tre uker. Saken har tidligere blitt etterforsket som et drap, ettersom vi ikke visste hva som hadde skjedd før hun falt i vannet. Dette vil endre seg på bakgrunn av funnene i obduksjonsrapporten, sier han videre.

Rapporten tyder på at den norske tobarnsmammaen døde av drukning.

Eirin Mikkelsen (43) fra Bergen hadde vært meldt savnet siden første juledag da hun lørdag ble funnet død i Landskrona.

Mikkelsen var bosatt i Sverige, og jobbet i Nordsjøen.

Den siste observasjonen av 43-åringen ble gjort ved Skeppsbron i Landskrona. Det var pårørende som første juledag varslet politiet om at kvinnen var savnet. Svensk politi og frivillige gjennomførte omfattende søk i området, uten umiddelbare resultater.

Lørdag fikk imidlertid politiet melding om et likfunn i vannet i Landskrona utenfor Saxtorp i Sverige.

– Vi har fått bekreftet at det er Eirin som er funnet død, fortalte bistandsadvokat Jon Anders Hasle til TV 2 mandag ettermiddag.