Fire rumenere er tiltalt for å ha stjålet hundrevis av verktøy på Østlandet for flere millioner kroner. Førstkommende mandag må de møte i Oslo tingrett hvor de står tiltalt for i alt 35 grove tyverier av verktøy og heleri i en periode fra mars 2018 og januar 2019.
Fire rumenere er tiltalt for å ha stjålet hundrevis av verktøy på Østlandet for flere millioner kroner. Førstkommende mandag må de møte i Oslo tingrett hvor de står tiltalt for i alt 35 grove tyverier av verktøy og heleri i en periode fra mars 2018 og januar 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bande tiltalt for å ha stjålet verktøy for millioner i Norge

Fire rumenere er tiltalt for å ha stjålet hundrevis med verktøy på Østlandet for flere millioner kroner. I Romania har politiet funnet en mengde av tyvegodset.

Natt til 31. januar i fjor gikk en alarm på en byggeplass i Oslo. En vekter rykket ut og så en svenskregistrert bil som politiet fikk stoppet. I den satt det fire rumenere. Politiet beslagla mobiltelefoner hvor det fantes påfallende mange bilder av brukte verktøy.

– Ut fra en grundig analyse og et beslag av en lastebilnøkkel, klarte politiet å finne en semitrailer som sto parkert i Sarpsborg, sier politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt til ABC Nyheter.

Inne i semitraileren, som tilhørte en av mennene som ble pågrepet, fant politiet verktøy pakket inn i Biltema-esker. Det kunne spores tilbake til flere grove tyverier på Østlandet.

Førstkommende mandag må de fire rumenerne, tre menn og en kvinne, møte i Oslo tingrett hvor de står tiltalt for i alt 35 grove tyverier av verktøy og heleri i en periode fra mars 2018 til januar 2019.

Politiet mener de tiltalte ved sju anledninger har reist fra Romania til Norge for å stjele verktøy, for så å ta med tyvegodset til hjemlandet.

– Vi ser at de er her i kortere perioder, før de returnerer til Romania med verktøyet. De har brukt både semitrailer og privatbiler til å frakte tyvegodset, sier hun.

Det er nærmere 80 fornærmede i saken. Politiet mener de stjålne verktøyene har en verdi på over 7,5 millioner kroner.