Klimaåret 2019 ga nye matretter på bordet

2019 omtales som det store klimaåret. Nå gjør plantebaserte kjøtterstattere sitt inntog i det norske markedet. – Tydelig trend det siste året, sier matforsker.

NYVINNING: Ertebasert kjøttdeig ble vist frem under presentasjon av Orklas nyheter før det store produktslippet i dagligvarehandelen.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
NYVINNING: Ertebasert kjøttdeig ble vist frem under presentasjon av Orklas nyheter før det store produktslippet i dagligvarehandelen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Torsdag lanserte Orkla sin nye vegetarserie Naturli', som er en rekke plantebaserte alternativer til kjøtt.- Det er avgjørende at vi legger til rette for at folk kan prøve en endring i kjøttinntaket. Det er vårt ansvar å komme med gode produkter som gjør det enkelt for folk å bytte, sier markedssjef Hedvig R. Gjerde i Orkla Foods Norge til NTB.Dropper kjøtt6 av 10 nordmenn er villige til å spise mindre kjøtt som klimatiltak, ifølge en fersk undersøkelse fra Kantar.<