PAKKER SAMMEN: Politiet sperret av åstedet kort tid etter knivangrepet i begynnelsen av oktober. Morgenen etter ble den første siktede, en 16 år gammel gutt, pågrepet.
PAKKER SAMMEN: Politiet sperret av åstedet kort tid etter knivangrepet i begynnelsen av oktober. Morgenen etter ble den første siktede, en 16 år gammel gutt, pågrepet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Mann (18) angrepet med machete: Ni tenåringer siktet for drapsforsøk

Den unge mannen rakk å varsle politiet før han mistet bevisstheten. Nå er ni tenåringer siktet for å ha forsøkt å drepe ham like ved T-banestasjonen på Veitvet i Oslo.

Hendelsen fant sted en søndag kveld i oktober i fjor.

Politiet ble varslet av et vitne, men da de kom til stedet, var alle de involverte forsvunnet.

Tenåringen som var hardt skadd, hadde kommet seg inn i sin egen leilighet, før han selv ringte til politiet. Da ambulansen fraktet ham til sykehus, var han bevisstløs.

– I dag går det etter forholdene bra med ham, sier mannens bistandsadvokat Brit Kjelleberg til TV 2.

Stukket i ryggen

Hun ønsker ikke å si noe om hva den unge mannen har forklart til politiet. TV 2 er imidlertid kjent med deler av forklaringene til de siktede tenåringene.

De siktede er alle mellom 16 og 19 år gamle.

Ifølge flere av dem har det vært en form for konflikt mellom to grupperinger på Veitvet, som i hovedsak har bestått av ukvemsord og stygge blikk.

Personer med kjennskap til saken mener at konflikten i stor grad har handlet om små bagateller.

En gang før klokken 19.30 denne søndagskvelden i fjor skal fornærmede og en kamerat ha kjørt forbi de siktede og sneiet borti en av dem.

Det skal ha fått de siktede til å reagere kraftig og kreve at fornærmede og kameraten kom ut av bilen. Da de gjorde det, ble fornærmede angrepet med både kniv og machete.

TV 2 er kjent med at fornærmede blant annet ble stukket i ryggen før gjerningspersonene dro fra stedet. Kameraten hans kom fysisk uskadd fra hendelsen.

Ferdig etterforsket

Politiet har sikret overvåkningsvideo som viser hendelsesforløpet både før og etter knivstikkingen, men ikke selve angrepet.

ÅSTED: Politiet avhørte mange forbipasserende på Veitvet utover kvelden søndag 6. oktober i fjor.
ÅSTED: Politiet avhørte mange forbipasserende på Veitvet utover kvelden søndag 6. oktober i fjor. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Fordi angrepet skjedde rett ved T-banestasjonen på Veitvet, har politiet avhørt en rekke vitner.

Det tok likevel hele natten før den første av de siktede ble pågrepet. Deretter etterforsket politiet saken i flere dager før de øvrige personene ble siktet.

Saken er ferdig etterforsket, og politiadvokat Børge Enoksen sender denne uken sin innstilling til statsadvokaten, som eventuelt vil ta ut en tiltale. Enoksen ønsker ikke å si noe om politiets etterforskning.

TV 2 har ikke fått tak i alle de ni mennenes forsvarsadvokater, men minst fem av dem nekter straffskyld for drapsforsøk. Én av dem har erkjent å ha stukket fornærmede med kniv.