TIL FINALE: Novak Djokovic slo Roger Federer i tre strake sett. Foto: William West
TIL FINALE: Novak Djokovic slo Roger Federer i tre strake sett. Foto: William West

Djokovic med maktdemonstrasjon mot Federer i Australian Open

Novak Djokovic kan ta sin åttende seier i Australian Open etter at Roger Federer ble malt i stykker i semifinalen.

Den 32 år gamle serberen vant i tre strake sett 7-6, 6-4, 6-4. Han befestet dermed også posisjonen som den klart beste av de to, med sin 27. seier mot Federers 23 i deres 50. innbyrdes oppgjør.

38 år gamle Federer er den eldste som har nådd så langt i Australian Open siden 1977. Han startet friskt mot Djokovic, brøt serberens serve to ganger og lå an til ta hjem det første settet. Men Djokovic brøt tilbake vant overbevisende i tiebreak.

I det andre settet brøt Djokovic Federers serve på 5-4 og jublet høyt for 2-0-ledelse. Han hadde små problemer med å serve hjem også det tredje settet og viste til tider at det nå er klasseforskjell mellom nummer to og tre på verdensrankingen.

Mens Djokovic har hatt en relativ komfortabel reise til semifinalen, har Federer slitt atskillig mer. I kvartfinalen reddet han sju matchballer mot amerikaneren Tennys Sandgren og vant til slutt 3-2.

I 37 graders varme vise Djokovic styrke med sin fysikk og Federer så til tider regelrett resignert ut, til tross for massiv støtte fra tribunen.

Djokovic jakter sin åttende tittel i Australian Open og møter vinneren av oppgjøret mellom Dominic Thiem (Østerrike) og Alexander Zverev (Tyskland).

I kvinneklassen møter Spanias Garbiñe Muguruza Sofia Kenin fra USA. Muguruza kom useedet inn i turneringen og er i sin første finale i Australian Open. Kenin overrasket mange ved å slå ut verdensener og hjemmehåpet Ashleigh Barty.

(©NTB)