Det var aldri spenning rundt hvem som skulle stikke av med NM-gullet på kvinnenes ti kilometer i fri teknikk.

Therese Johaug (31) ledet fra første passering og hele veien til mål. Til slutt stod hun igjen som overlegen norgesmester med en margin på 44,6 sekunder ned til nestemann på lista, Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sølvplassen. Bronsemedaljen gikk til Tiril Udnes Weng.

Enda litt lenger ned på listen, på femteplassen drøyt minuttet bak Johaug, havnet Heidi Weng (28). BUL-løperen åpnet rennet så svakt at NRKs kommentatorer undret seg over hvor det var blitt av Weng etter den første passeringen.

28-åringen forteller at hun åpnet rolig med vilje.

– Jeg har hørt at alle trodde at jeg gikk på trynet, men jeg har trent veldig mye. Og så har jeg hatt en samboer som har vært syk, så jeg har vært litt usikker selv. Jeg var egentlig bare litt forsiktig i åpningen, og så heller gå fortere og fortere. Det var planen i dag, sier Weng til TV 2.

Kjæresten Kjetil Aanonsen Nygaard har vært syk med feber og sår hals, derfor kunne ikke Weng tilbringe tid hjemme i forkant av NM-helgen.

– Jeg var litt stresset. Jeg måtte flytte på hotellet i går, så jeg fikk ikke vært hjemme denne gangen heller, sier Weng.

– Jeg er flink til å tro at jeg er syk, så jeg kjente kanskje litt mye etter. Det er greit ikke å ta noen sjanser.