Halvgrove gulrot-rundstykker
Wenche lager smakfulle rundstykker som passer perfekt til både frokost og lunsj, pasta og salater.
Halvgrove rundstykker med gulrot
- 1 l lettmelk eller vann
- 100 g Melange margarin (etter samarbeid om produktplassering)
- 1 pk gjær (tørr eller fersk)
- 1 ss honning eller 2 ts sukker (kan sløyfes)
- 1 1/2 ts salt
- ½ ts malt kardemomme
- 3-4 gulrøtter (ca. 5 dl finrevet gulrot)
- 600 g sammalt hvete, grov
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø (knuste eller hele)
- 2 dl hvetekli
- 1 dl havregryn
- ca. 900 g hvetemel
Best resultat får du om du elter i en kjøkkenmaskin.
Smelt margarin, tilsett melk og varm til «fingervarmt». Hell over i en bakebolle, smuldre gjæren i den lunkne væsken, (tørrgjær tilsettes sammen med det tørre). Tilsett resten av ingrediensene i bakebollen og elt til du får en glatt, myk og smidig deig som slipper bakebollen, 8-10 min i kjøkkenmaskin.
Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen ut på et melet bakebord. Del i like store emner og trill til boller. Sett med litt avstand på bakepapirkledt stekebrett for rundstykker eller ca 1/2 cm avstand slik at de eser sammen til en «bollekake».
Dekk med et klede og la etterheve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
Før steking, pensle med litt vann og dryss over solsikkekjerner.
Stek rundstykkene midt i ovnen på 225°C i 10-12 minutter, 15 -20 min for «rundstykke-bollekake». Avkjøl på rist.
Avkjøl helt før de legges i pose. Egner seg godt til frysing.