TIL PREMIER LEAGUE: Sander Berge er for øyeblikket i England.
TIL PREMIER LEAGUE: Sander Berge er for øyeblikket i England. Foto: Paul Ellis

– Enig med Sheffield United om Sander Berge-overgang

Sander Berge er på vei til Premier League og Sheffield United.

Genk og Sheffield United er enige om en overgang for Sander Berge. Det skriver Het Nieuwsblad. Det var VG som omtalte saken først i Norge.

Den belgiske fotballjournalisten Kristof Terreur har lagt ut et bilde av Berge sammen med Sheffield United-manager Chris Wilder og agent Morten Wivestad.

Nå gjenstår kun den medisinske testen, hevder Terreur.

Sheffield United-manager Chris Wilder ville ikke kommentere Berge-overgangen spesifikt på en pressekonferanse torsdag.

– Vi jobber med flere overganger, og vi er nær ved å fullføre flere overganger. De vil bli presentert når alt er i boks av respekt for klubbene og spillerne vi jobber med, sier Wilder.

Han bekrefter at Sheffield United jobber med å signere tre spillere før deadline day.

– Vi er trygge på at vi klarer det, sier Wilder, som sier klubben har økonomiske muskler til å forsterke.

– Det handler om å forbedre laget fra kamp til kamp, fra vindu til vindu, med midlene jeg har. Det ble gjort midler tilgjengelig i sommer, og jeg prøvde å få maks ut av dem. Nå har jeg fått penger i dette vinduet. De vil jeg utnytte maks. 75 prosent av Championship-klubbene er i store økonomiske problemer fordi de har brukt for mye penger. Vi har alltid drevet klubben økonomisk forsvarlig, og dermed tjent penger. Det gir oss mulighet til å investere i laget, sier Wilder.

Tidligere i uken hevdet Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst at Sander Berge var på medisinsk sjekk i Manchester. Det viste seg å være feil.

– Spilleren ser ut som Sander Berge, men det var åpenbart ikke ham. Jeg beklager for tidligere forvirring/kaos, skrev Luckhurst etter tabben.

Sheffield United har gjort det svært bra etter opprykket fra Championship. Klubben ligger på 8. plass etter 24 serierunder, kun sju poeng bak Chelsea på den viktige 4. plassen som gir adgang til Champions League.

Flere nordmenn har spilt for Sheffield United, blant andre Roger Nilsen, Jostein Flo og Jan Åge Fjørtoft.

– Dette er en meget spennende overgang for Berge. Han har fart og fysikk som få andre sentrale midtbanespillere, og nå var det på høy tid å komme seg videre fra Belgia. Våre mest spennende landslagsspillere er nå plassert i relativt store klubber hvor de har gode muligheter for mye spilletid, mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Premier League-ekspert Simen Stamsø-Møller tror Berge har gjort et godt klubbvalg.

– Brighton har vært ute etter Berge før. De spiller muligens en fotball som passer Berge litt bedre, men det er et tryggere valg å gå til Sheffield United med tanke på fremtiden. Nå får han garantert halvannen sesong i Premier League. Det er det beste utstillingsvinduet i bransjen, og han har veldig gode sjanser for å få mye spilletid, sier Stamsø-Møller.

Så langt denne sesongen har Oliver Norwood, John Lundstram og John Fleck vært den foretrukne trioen sentralt for Sheffield United. De siste ukene har også Muhamed Besic meldt seg på.

– Laget er forholdsvis satt akkurat nå, men det er en grunn til at de har vært såpass interesserte i Berge. Det er fordi de trenger konkurranse på de plassene, sier TV 2-eksperten.

Stamsø-Møller er dypt imponert over det Sheffield United har vist i Premier League denne sesongen.

– Han kommer inn i et lag som er nærmest fjernstyrt i en formasjon over tid. De har overgått alle forventninger og sjokkert med gode prestasjoner. Det er takket være en god plan, god gjennomføring og godt lederskap. Det er en manager som er helt tydelig på hva han vil ha, sier Stamsø-Møller.

Berge spilte ungdomsfotball i Asker og spilte deretter to sesonger i Vålerenga før han gikk til Genk for tre år siden.