BLODIG: Det gikk hardt for seg da to nettdebattanter bestemte seg for å møtes ansikt til ansikt.
BLODIG: Det gikk hardt for seg da to nettdebattanter bestemte seg for å møtes ansikt til ansikt. Foto: Illustrasjonsfoto/Jan Haas

Mødre møttes for å slåss etter Facebook-krangel – havnet på sykehus

To australske kvinner ble ikke enige da de diskuterte i en mammagruppe på Facebook. De bestemte seg for å møtes, og endte opp delvis bevisstløse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på tirsdag at kvinnene begynte å krangle i mammagruppa på Facebook, og bestemte for å fortsette krangelen ansikt til ansikt.

Politiet i Nothern Beaches utenfor Sydney la onsdag ut et innlegg på Facebook-siden sin, hvor de forteller at kvinnene kranglet om coronaviruset.

«Det begynte med en krangel mellom to kvinner i chatten til ei mammagruppe, om coronaviruset,» skriver de.

Videre forteller de at kvinnene, som ifølge 9News er bosatt i Sydney og i 30-årene, bestemte seg for å møtes ansikt til ansikt.

Flere i gruppa hengte seg på, og møtte opp for å se slåsskampen.

Delvis bevisstløse

«Krangelen eskalerte fra å være verbal til å være fysisk: Dytting, klasking, riving i hår, og til slutt endte de på bakken, delvis bevisstløse, til tross for at flere tilskuere forsøkte å gripe inn,» skriver politiet i innlegget, som etter enorm oppmerksomhet i australske medier er blitt slettet.

En av kvinnene måtte ifølge politiet til MR-scanning, ettersom legene mistenkte at hun var blitt påført en hjerneskade.

De andre kvinnen hadde fått skader i skulderen, og måtte behandles for kutt og sår, i tillegg til å ha hovne armer, overkropp og hals.

Slettet etter hets

Årsaken til at Facebook-innlegget ble slettet, skal ifølge Daily Mail ha vært alle de hetsende kommentarene kvinnene fikk.

«Herregud! Hvor dumme kan folk være? La oss håpe at de begge banket litt fornuft inn i hverandre, fordi dette er avskyelig oppførsel,» skrev en ifølge nettstedet.

«Dette er grunnen til at jeg holder meg unna mammagrupper på Facebook,» skrev en annen.

Ifølge Yahoo! News er den andre kvinnen anmeldt for vold mot den andre kvinnen, og politiet etterforsker nå saken.