V7PkqK0gLS4

Riksrettssaken:

Trumps advokat: – Vi vet at Hunter Biden dro på fisketur til Norge

Hunter Bidens fisketur til Norge ble diskutert under riksrettssaken mot Trump onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hunter Biden, som er sønn av Joe Biden, har blitt beskyldt av Trump-administrasjonen for korrupsjon i tiden han jobbet i det ukrainske gasselskapet Burisma.

Biden jobbet for gasselskapet fra 2014 til 2019. Han tjente ifølge Bloomberg over 450.000 kroner i måneden i perioden han jobbet for det ukrainske gasselskapet.

Firmaet ble gransket

I 2014 ble Ukrainas tidligere Økologi- og naturresursminister Mykola Zlochevsky gransket for korrupsjon. Han trådte av samtidig med president Victor Yanukovych etter store protester. Den tidligere ministeren er også grunnleggeren av firmaet Biden jobbet for, nemlig Burisma.

Denne granskningen førte ikke til noen kriminelle anklager mot Burisma eller Zlochevsky. I 2017 betalte firmaet i tillegg inn omlag syv milliarder dollar ekstra i skatt. Det må nevnes at Burisma Holding er registrert på Kypros. Det er i etterkant også bevist at granskningen aldri hadde noe med Hunter Biden å gjøre, skriver Bloomberg.

Beskyldt for korrupsjon

Under onsdagens runde av riksrettssaken spurte den republikanske senatoren John Kennedy Trumps advokater om hva Hunter Biden angivelig skal ha brukt pengesummene han tjente som styremedlem i Burisma på.

– Hvilket arbeid utførte Hunter Biden for Burisma holdings som rettferdiggjorde lønnen hans?

Hvilket arbeid Biden skal ha gjort for Burisma hadde ikke Trumps advokater noe godt svar på, men Trumps advokat, Pam Bondi, kontret med å forklare at Biden hadde reist til Norge med sine barn.

– Vi vet at Hunter Biden dro på fisketur til Norge.

Hun forklarte også at Norge er kjent for å være et av verdens rikeste land.

Anklager Biden for korrupsjon

Donald Trump har tidligere beskyldt Hunter Biden for å ha bedrevet korrupsjon i perioden han var styremedlem i Burisma. Dette er nær kjernen i riksrettssaken.

Donald Trump skal ifølge tiltalen ha holdt igjen militær bistand til Ukraina for å presse Ukrainas president til å offentliggjøre at Biden og sønnen er under etterforskning.

Trump har så langt ikke lagt frem noe bevis som underbygger påstanden om at Biden er skyldig i korrupsjon.

En annen advokat i Trump-administrasjonen, Rudy Giuliani har hevdet at Joe Biden lovet Ukraina en millliard dollar hvis de sparket de som gikk til søksmål mot sønnens selskap Burisma.