Ny skalp for Solskjær, men City kunne juble høyest

Manchester United vant på Etihad da Manchester City tok seg til Ligacup-finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Manchester United 0-1 (3-2 sammenlagt)

Manchester United vant på Etihad for andre gang denne sesongen, men 1-0-seier over Manchester City holdt ikke til avansement i Ligacup-semifinalen.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene øverst!

Citys 3-1-seier på Old Trafford ble avgjørende og de lyseblå er klare for sin tredje strake Ligacup-finale med 3-2 sammenlagt over byrivalen.

Nemanja Matic sørget for seieren med kampenes eneste scoring. Serberen fikk mer oppmerksomhet da han fikk sitt andre gule kort et kvarter før slutt. Det var Ole Gunnar Solskjær ikke fornøyd med.

– Det er vanskelig å komme hit og score mål med elleve spiller, glem det ti spillere. Det var aldri en utvisning. Det er en stor vits. Hvor mange ganger felte ikke de oss, spør Solskjær til BBC før han lovpriser United-spillerne.

– Jeg er så stolt over disse spillerne. De har slått City to ganger på deres hjemmebane. De spillerne har kommet langt, de har absolutt gitt meg alt. Vi har kommet en lang vei, selv om vi ikke skapte så mange sjanser presset vi dem bakover. Det gjorde meg fornøyd, sier Manchester United-manageren til BBC.

– Kan ikke fatte hvordan vi tapte

Manchester City-kaptein Kevin De Bruyne var sjokkert etter et nytt tap på hjemmebane, Manchester City hadde flest og størst sjanser bortsett fra Uniteds ene mål.

– Jeg kan ikke fatte hvordan vi tapte denne kampen. Jeg mener Manchester United ikke hadde en eneste sjanse i dag. Det var godt vi gikk videre til slutt, sier Kevin De Bruyne til Sky Sports etter kampen.

– I begge kamper har vi vært det beste laget. Jeg er tilfreds med spillerne og hvordan de spilte med problemene vi hadde i forsvar, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Møter Aston Villa i finalen

Aston Villa er Citys finalemotstander etter at de slo Leicester 3-2 sammenlagt, der Ørjan Nyland storspilte i Villa-buret.

Manchester City har vunnet begge de foregående Ligacup-finalene mot Arsenal (3-0, 2018) og Chelsea (4-3 på straffer, 2019).

Nemanja Matic ble kampenes eneste målscorer da United vant 1-0 over byrivalen.

Dette er andre gang Manchester City går målløse av sin egen hjemmebane. 6. oktober 2019 tapte de 0-2 mot Wolves.

Etter en pangstart fra Manchester City der David de Gea holdt de røde inne i kampen, var det Manchester United som tok ledelsen på Etihad.

Matic på godt og vondt

Etter 34 minutter landet et frispark fra Fred hos Nemanja Matic. Serberen banket ballen ned i hjørnet på volley.

Raheem Sterling hadde en gigantisk mulighet til å utligne for vertene etter en time spilt, men City-vingen blåste ballen over mål etter å ha rundet de Gea.

Et kvarter før slutt fikk målscorer Matic sitt andre gule kort og Manchester United måtte avslutte kampen med ti mann.

Manchester City hadde flere store sjanser i andre omgang og gikk på et ufortjent 0-1-tap. Resultatet hadde ingenting å si for utfallet, med 3-2 sammenlagt er Manchester City klare for Ligacup-finale mot Aston Villa.