Bekreftet: Manchester United henter Bruno Fernandes

Ole Gunnar Solskjær har sikret seg den målfarlige midtbanespilleren fra Sporting.

Det bekrefter Manchester United på sine nettsider.

Klubben skriver at de er glad for at de har kommet til enighet med Sporting Clube de Portugal om betingelsene for overgangen.

Avtalen avhenger av at spilleren blir enig med klubben om personlige betingelser og at han består den medisinske testen.

Når klubben først bekrefter enighet med klubb er det trolig at de personlige betingelsene bare er en formalitet.

–Vi er veldig fornøyde med at vi har blitt enig med Sporting. Det har vært gode forhandlinger, og gjennom historien har disse klubbene vært gode med hverandre. Nå har vi blitt enige, så nå håper vi at kontrakten blir signert og at han gjennomfører den medisinske testen slik vi kan annonsere det, sier Ole Gunnar Solskjær til MUTV før Ligacup-kampen mot Manchester City.

Viktig signering

Sporting oppgir på sine nettsider at overgangen koster Manchester United 55 millioner euro pluss 25 millioner euro i eventuelle klausuler. Altså en totalramme på 80 millioner euro, rundt 800 millioner kroner.

TIL UNITED: Bruno Fernandes.
TIL UNITED: Bruno Fernandes. Foto: Patricia De Melo Moreira

I tillegg får Sporting 10 prosent av eventuell gevinst på nye overganger.

– Det er viktig for Manchester United. Det er åpenbart at de har ønsket ham lenge og det er viktig for klubben med en slik «statement»-signering. Det har vært mye snakk om at United ikke er en attraktiv klubb å reise til lenger, ref Haaland, men United viser muskler med å hente Bruno Fernandes. De trenger den kreativiteten offensivt, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

– Han er en spiller som har utmerket seg på dette Sporting-laget. Han har den X-faktoren. Han er både en målscorer, en tilrettelegger som har en fin dødballfot, en som leser spillet og en som finner rom. Han har en kreativ kraft som er veldig bra å få inn i dette United-laget.

United har jaktet portugiseren i lang tid. Allerede i sommervinduet i fjor startet ryktene om en mulig United-overgang.

Sent tirsdag kveld kom rapportene om at det hadde vært et gjennombrudd i forhandlingene om midtbanespilleren.

Vant drakampen

Barcelona skal også ha vært interessert i spilleren, og ifølge Sky Sports la Barcelona inn et bud på spilleren mandag kveld, men uten å nå frem.

Onsdag landet Fernandes i Manchester for å diskutere personlige betingelser og ta den medisinske testen.

Dette er Solskjærs første signering siden overgangsvinduet åpnet i januar.

Fernandes har scoret 14 mål på 28 kamper denne sesongen.

– Han har erfaring fra Champions League i 17/18-sesongen da han spilte mot Barcelona og Juventus, samt erfaring fra Europaligaen. Det tror jeg han vil dra nytte av seg når han nå blir Manchester United-spiller, mener Mina Finstad Berg.

– Det er vanskelig oppgave for Manchester United med å nå topp fire-plassering denne sesongen. Det er tre lag som ligger på 34 poeng og det er seks poeng opp til Chelsea. Det er mye, men ikke umulig. Jeg tror Bruno Fernandes kan bidra til å styrke sjansene til Manchester United om å komme seg blant topp fire.