AVLYST: Kjetil Jansrud får ikke testet OL-løypen i Beijing i februar.
AVLYST: Kjetil Jansrud får ikke testet OL-løypen i Beijing i februar. Foto: Espa Photo Agency

Verdenscuprenn avlyst på grunn av corona-frykt

Verdenscuprennene i Yanqing, Beijing er avlyst på grunn av coronaviruset.

Grunnet spredningen av coronaviruset har det internasjonale skiforbundet (FIS), det kinesiske skiforbundet og lokale arrangører besluttet å avlyse verdenscuprennene som skulle vært i Beijing 15. til 16. februar. Det melder FIS i en pressemelding.

– Dessverre er vi forpliktet til å ta den vanskelige avgjørelsen om å avlyse verdenscuprennene i Yanqing denne sesongen, sier president i FIS, Gian Franco Kasper i pressemeldingen.

Nye tall fra kinesiske myndigheter viser at antallet personer som er døde etter smitte av coronaviruset i Wuhan, har steget til 132. Med de siste tallene er 5.974 personer smittet av viruset i hele Kina. I tillegg mistenker myndighetene at flere enn 9.000 personer kan være smittet.

Verdenscuprennene skulle være det aller første prøve-OL før lekene i Beijing 2022.

Rennene som blir avlyst er fartsdisiplinene utfor og super-g. Dermed får ikke Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde testet OL-løypen i februar.

– Selv om farenivået i Yanqing er lavt, må vi prioritere utøvernes og alle deltakernes helse og velferd. Det er også avgjørende at utøverne kan ha fullt fokus på deres prestasjoner og spesielt på den helt nye og veldig utfordrende løypen, fortsetter Kasper.

FIS melder at de vil komme tilbake til eventuell ny dato for rennene i Yanqing.

– Det er med stor sorg vi meddeler at vi har tatt den vanskelige avgjørelsen om å avlyse verdenscuprennet i Yanqing denne sesongen, sier FIS-president Gian Franco Kasper.

– Selv om risikonivået i Yanqing er lavt, må helse og sikkerhet for utøverne være førsteprioritet, sier presidenten.