Carina Dahl (34): – Jeg kunne blitt lam i halve ansiktet

GOD KVELD NORGE (TV 2): I november i fjor oppdaget artisten at hun hadde en svulst i ansiktet.

Selv om Carina er frisk den dag i dag, var det ikke sikkert at det var slik det skulle gå.

I november i fjor delte hun nemlig en Instagram-post hvor hun fortalte følgerne sine at hun hadde oppdaget en kul på siden av øret, noe som viste seg å være en svulst.

– Det var heldigvis en godartet svulst, men den måtte bort. Operasjonen var fire timer lang, og jeg kunne blitt lam i ansiktet. Så jeg hadde det ikke så veldig kult i høst, sier Carina.

Ville ikke at folk skulle vite det

Selv om artisten har vært åpen om det for sine 49.000 følgere på bildedelingsappen Instagram, var ikke dette en selvfølge for Carina.

Hun skriver i innlegget sitt at dette var noe hun ville gå igjennom uten at noen bortsett fra hennes nærmeste visste om det.

Se dette innlegget på Instagram

Må starte med å si at jeg er frisk og har det veldig bra. Men kan jo også si at det vært noen spesielle måneder. Folk har vel ikke skjønt noen ting da jeg har vært så utrolig mye hjemme og hatt så lite tempo i forhold til vanlig. Men jeg har villet gå gjennom dette uten at noen enn de absolutt nærmeste visste det. For 2 måneder siden sjekket jeg ut en kul (der dere ser det drenet kommer ut av hodet mitt) som visste seg være en GODARTET svulst. Takk Gud tenkte jeg. Men den måtte fjernes da celler i en svulst kan endre seg; bli ondartet & spre seg. Samt pga størrelsen der den lå i spyttkjertelen, hvor også da ansiktsnerven går igjennom. Skulle tro det var et lite inngrep, men det var altså ikke bare bare; 3-4 timers operasjon i full narkose & tre døgn på Rikshospitalet. Arr ville det bli, og risken var lammelser i ansiktet. Man tenker alltid at det kunne vært så mye verre, det kan det alltid være, men tror de fleste hadde kjent på en frykt og uro rundt en sånn operasjon. Opererte for snart 2 uker siden, det gikk kjempe fint, og jeg tenker veldig mye på de som må igjennom både kreft, cellegift og operasjoner som er i mye verre grad enn dette. Må si takk for utallige fine meldinger etter saken i @dagbladet , @nettavisen.no & @seoghoer ❤️ Ikke meningen å sjokkere/skremme alle venner, bekjente & følgere med dette som jeg har holdt hemmelig. Men nå synes jeg ikke det er mer enn rett å bruke dette til noe godt og oppfordre folk til å følge med på kroppen sin, ta vare på den og kjøre en årlig EU-kontroll på den på samme måte som på bilen sin. Det viste jo seg at min svulst har vært der i ca 15 år, så reality sjekk på å gå til legen litt oftere gitt! Slapp en låt sammen med pappa for noen år siden hvor inntekten går til @kreftforeningen og nå føler jeg den ble aktuell igjen ❤️ Sjekk ut Something Stupid (link i bio) og ikke minst #SjekkDeg

Et innlegg delt av Carina Dahl Official (@carinadahl)

– Jeg hadde egentlig ikke noe lyst til at folk skulle få vite det, men det kom fram og nå føler jeg egentlig at det bare var fint å snakke om det, forteller hun.

Det var Se og hør som først omtalte svulsten.

Deler økonomien sin på TV

Carina Dahl er for tiden aktuell med programmet «I lomma på Silje», hvor hun skal lære seg å ta kontroll over egen økonomi.

– Jeg sa nei i fjor fordi jeg følte at det var litt skremmende, men så var jeg på en lunsj med Kristin Gjelsvik (29) som fortalte meg at det var det beste hun hadde gjort noen gang. Så da tenkte jeg at jeg og ville gjøre det, forteller Dahl.