Ada Hegerberg er ute i lang tid.
Ada Hegerberg er ute i lang tid. Foto: Balazs Czagany

Korsbåndet røk for Ada Hegerberg

Lyon-stjernen kan være ute av spill i ett år.

Hegerberg bekrefter på Twitter at korsbåndet har røket.

– Dette er et tilbakeslag for meg, men jeg skal jobbe meg gjennom dette. Det beste er fortsatt i vente. Dere ser meg igjen snart, lover Hegerberg.

Olympique Lyonnais bekrefter at det fremre korsbåndet i høyre kne har røket, og skriver at hun vil være ute så lenge som vanlig i slike tilfeller.

Skaden kom på trening.

Lyon skriver at de vil tilby Hegerberg den beste kirurgiske behandlingen og de beste forholdene for rehabilitering, slik at hun kan komme tilbake på sitt høyeste nivå.

Verken Ada Hegerberg eller mor Gerd Stolsmo har besvart TV 2s henvendelser.

Halvor Marstrander, Hegerbergs manager, sier at 24-åringen selvfølgelig er veldig lei seg.

– Hennes eneste fokus er nå på å komme hurtigst mulig tilbake, og det har hun alle forutsetninger for å få til. Hun får den beste hjelpen fra teamet hos Lyon, og vil komme knallhardt tilbake så fort som mulig, sier Marstrander til TV 2.

Kan være ute i ett år

Håvard Moksnes, fysioterapeut ved Olympiatoppen og Idrettens Helsesenter, og spesialist på kneskader, tror det er gode muligheter for at Hegerberg kommer tilbake for fullt.

– Det får vi virkelig håpe at hun klarer. Med vanlige korsbåndskader er det slik at man først må trene kneet slik at det blir klart til å bli operert. Så finnes det alltid noen unntak der man har tilleggsskader som gjør at man trenger å operere tidligere. Det gjøres vurderinger fra skade til skade, forklarer Moksnes til TV 2.

– Jevnt over i verden er det enighet om at etter en korsbåndsoperasjon, anbefales det at det tar ni til tolv måneder før man er tilbake i spill igjen, opplyser han.

– Utrolig kjip skade

Dette er karrierens første alvorlige skade for 24-åringen.

– Det er en utrolig kjip skade. Det tar tid, og det er en alvorlig kneskade, konstaterer TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen.

Den tidligere landslagshelten fikk selv korsbåndet røket da hun var 16 år.

– Men jeg hadde en lang karriere i ettertid, så det er fullt mulig å komme tilbake, understreker hun.

– Hun har nesten ikke vært skadet, og det er utrolig med tanke på hvor hard treningsbelastning hun har hatt. Med den sterke fysikken og mentale helsen, så er jeg sikker på at hun kommer knallsterkt tilbake, spår Gulbrandsen.