Ristet «blings» med Hitra-krabbe

Wenche har tatt turen til Hitra i Trøndelag. Sammen med Anton Fjellvær fra Hitramat lager hun krabbesmørbrød med avokadekrem og syltet rødløk.

Ristet «blings» med krabbe fra Hitra, avokadokrem og syltet rødløk.

Krabbeblings

Til 4 personer trenger du:

  • 3-4 stk håndrensede krabbeskjell og 4 krabbeklør
  • 4 skiver surdeigbrød / halvgrøvt brød
  • olivenolje eller mykt smør
  • 1-2 fedd hvitløk

Majonesblanding

  • 2 ss majones
  • 2 ss cremé fraîche
  • 1-2 ts sweet chilisaus
  • 1 ts frisk ingefær (kan sløyfes)

Avokadokrem

  • 2 modne avokado
  • 1 1/2 ts saft fra sitron eller lime
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ts finhakket rød chili
  • salt og pepper

Start med brødskivene

Gni/pensle brødskivene med olje / mykt smør og gni skivene inn med snittflaten av hvitløk. Stek de lett i en grillpanne/stekepanne uten at de blir harde, kun gylne.

Lag avokadokrem

Del avokado og ta ut steinene (spar steinene!). Ta ut avokadokjøttet med en skje og mos kjøttet. Smak til med litt saft fra sitron, finhakket hvitløk, chili, havsalt og pepper.

Legg steinene tilbake i avokadomosen, da holder fargen seg grønn og frisk.

Deretter majonesblanding

Rør sammen majones, cremé fraîché og smak til med litt havsalt, sitron, sweet chili-saus og ingefær (sistnevnte kan sløyfes). Det skal være litt «sting» i blandingen!

Vend krabbekjørret lett inn i majonesblandingen (det skal være mer krabbekjøtt enn majonesblanding).

Anrett

Fordel avokadokremen på de ristede skivene, legg over krabbekjøttblandingen.

Topp med finsnittet bladpersille eller gressløk/dill, syltet rødløk og 1-2 rensede krabbeklo pr person.

Syltet rødløk

Skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp 1/2 dl vann, 1/2 dl eddik/bringebæreddik og 1 dl sukker. Legg i rødløken, kok opp og avkjøl.