TRAVEL VÅR: Det går mot en travel vår for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, som i skrivende stund er med i fire turneringer.
TRAVEL VÅR: Det går mot en travel vår for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, som i skrivende stund er med i fire turneringer. Foto: Paul Ellis

Advarer Solskjær mot vanlig feil på overgangsmarkedet

Manchester United kaster angivelig inn håndkleet i spillerjakten. Det kan være til det beste, mener TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag fra kl. 19.00: Se vår Deadline Day-sending på TV 2 Sport 2, TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Med langtidsskader på flere nøkkelspillere og kjemping på fire fronter, ble det spådd et travelt januarvindu på Old Trafford.

Men inntil videre har spillerkjøpene uteblitt.

Og situasjonen kommer trolig til å være den samme når overgangsvinduet stenger på fredag, skal en tro den britiske avisen Independent.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre understreker at forsterkninger hadde gjort godt for en skadeskutt stall, men advarer samtidig mot en vanlig feil på overgangsmarkedet.

– En feil som dessverre har skjedd for ofte, er at klubbene er så desperate at de går for tredje- eller fjerdevalget i stedet. Har man staket ut en kurs, er det viktig å holde seg på den, slår Myhre fast.

– Da Braut Haaland ikke kom, måtte man se på nestemann på listen. Men er ikke den spilleren tilgjengelig nå, er det viktig å ha litt is i magen, fortsetter han.

– Vanskelig spillerjakt

AKTUELL: Bruno Fernandes skal ha vært på Manchester Uniteds radar i lang tid.
AKTUELL: Bruno Fernandes skal ha vært på Manchester Uniteds radar i lang tid. Foto: Filipe Amorim

Spesielt skal de røde djevlene ha vært på utkikk etter en midtbanespiller. Bruno Fernandes er blitt hyppig nevnt, men Sporting og Manchester United er angivelig helt uenige i verdisettingen av spilleren.

Spriket skal være på så mye som 240 millioner kroner, skriver Independent.

Noen uker etter at Erling Braut Haaland glapp for Manchester United, ble Marcus Rashford langtidsskadet. Solskjær åpnet da for å hente en kortsiktig løsning på spissplass. Men heller ikke der ser det særlig lyst ut, ifølge den britiske avisen.

Edinson Cavani ønsker seg angivelig til Atlético Madrid, mens Solskjær ikke er særlig lysten på å hente Krzysztof Piatek permanent.

Utfordrende måned

Nå gjelder det å ikke ta forhastede beslutninger, mener Myhre. Han legger til grunn at januar er en vanskelig måned å hente spillere i.

– Man må holde hodet kaldt. Man gjør selvfølgelig alt man kan for å forsterke laget, men man må være sikker på at det er en forsterkning for å ta grep. Her blir man kastet rett ut i det. Hvis United henter en spiller nå, og han trenger noen måneder på å tilpasse seg, har andre del av sesongen gått likevel.

– Det er noe annet når man får inn spillere i juli måned. Da kan man bruke sesongoppkjøringen til å komme inn i rytmen. Vi har sett flere eksempler på spillere som blir hentet i sommervinduet og matches forsiktig første halvdel av sesongen. Det er ikke noe poeng i å hente spillere i januar hvis man må matche dem forsiktig, poengterer Myhre.

– Har større problemer

Og spillerkjøp eller ei – det er ikke Solskjærs største problem akkurat nå, mener TV 2s fotballekspert.

– Det viktigste for Manchester United nå er å få alle spillerne skadefrie. Det er det største problemet, ikke om de ikke henter spillere i overgangsvinduet, mener Myhre.

– Én ting er å hente spillere i januarvinduet. De skal tilpasse seg en ny klubb og liga. Det er ikke gitt at de signeringene blir umiddelbare suksesser. Det er ikke så enkelt som at om man henter spillere i januar vil alt ordne seg, og hvis ikke går alt ad undas, fortsetter Lillestrøms nye assistenttrener.

Fredag fra kl. 19.00: Se vår Deadline Day-sending på TV 2 Sport 2, TV 2 Sport Premium eller Sumo!