ARBEIDSULYKKE: En mann falt ned i en tank på verdens største skip «Pioneering Spirit», som ligger utenfor Brøvigbukta ved Kristiansand.
ARBEIDSULYKKE: En mann falt ned i en tank på verdens største skip «Pioneering Spirit», som ligger utenfor Brøvigbukta ved Kristiansand. Foto: Privat

Flydd til sykehus etter arbeidsulykke på verdens største skip

En mann i slutten av 20-årene er flydd til sykehus etter at han falt flere meter ned i en tank om bord på verdens største skip, som ligger utenfor Kristiansand.

– Vi fikk melding om ulykken, via AMK, klokken 13.53. En mann i slutten av 20-årene hadde falt ned i en tank på skipet «Pioneering Spirit», sier operasjonsleder Arve Myklebust ved Agder politidistrikt til TV 2.

«Pioneering Spirit», som er 382 meter langt og 124 meter bredt, er dermed verdens største skip.

Skipet ankret opp utenfor Andøya i Kristiansand i begynnelsen av januar, etter at USA vedtok sanksjoner mot tysk-russisk rørledning.

Skipet lå like utenfor Brøvigbukta da ulykken skjedde mandag ettermiddag.

Klokken 15 jobbet både politi, personell fra luftambulansen og brannmannskaper på stedet for å få mannen opp av tanken og ute av skipet.

– Mannen har falt ned i en stor tank, men vi vet ennå ikke hvor mange meter han har falt eller skadeomfanget, sier Myklebust.

Klokken 15.30 opplyser politiet at mannen er hentet ut av tanken og blir flydd til sykehuset i Kristiansand.

Mannen ble deretter flydd videre til Ullevaal sykehus mandag kveld. Sørlandet sykehus opplyser at mannens tilstand er uavklart.

Agderposten opplyser at tanken som mannen falt ned i er 24 meter dyp.