Søndag kveld meldte det amerikanske kjendisnettstedet TMZ at den verdenskjente basketspilleren Kobe Bryant hadde mistet livet i en helikopterstyrt.

– Spekuleres vilt

Nettstedet meldte om dødsfallet før familien selv var blitt varslet. Det får politisjefen i Los Angeles, Alex Villanueva, til å reagere sterkt.

– Det spekuleres vilt rundt identitetene til de avdøde, men det ville vært upassende av meg å allerede nå identifisere noen ved navn, før rettsmedisineren har fått gjort sine undersøkelser, sa politisjefen på en pressekonferanse, ifølge svenske Aftonbladet.

Villanueva er svært kritisk til TMZ sin dekning.

– Det er ekstremt respektløst å få vite gjennom TMZ at dine nære og kjære har omkommet. Det er ekstremt upassende, sa han videre.

Beklager

Nyheten om Kobe Bryants dødsfall gikk verden rundt. Noen timer etter ble det kjent at Bryants 13 år gamle datter Gianna også hadde mistet livet. I forbindelse med rapporteringen av dette, rapporterte den amerikanske TV-kanalen ABC at alle Kobes fire døtre var om bord i helikopteret.

Etter publiseringen har kanalen fått sterk kritikk fra en rekke hold. Nå ber reporteren Matt Gutman om unnskyldning på Twitter.

«I dag rapportere jeg at fire av Kobe Bryants barn var om bord i helikopteret. Det var feil. Jeg ber om unnskyldning til Kobes familie, venner og alle våre seere», skriver han.

Basketlegende

Bryant vant NBA-sluttspillet fem ganger med Los Angeles Lakers og tok OL-gull med USA to ganger før han la opp i 2016.

18 ganger fikk han plass på allstar-laget, og i tillegg høstet basketballikonet utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill.

41-åringen spilte for Lakers gjennom hele den 20 år lange karrieren. Da han i 1996 gikk rett fra high school til spill i NBA ble det ansett for å ha vært et kontroversielt valg. I ettertid viste det seg å være en innertier.

Kobe Bryant og kona Vanessa fikk fire døtre – Gianna, Natalia, Bianca og lille Capri.