Spania vant EM-finalen

Spania forsvarte sin EM-tittel i herrehåndball etter 22-20-seier over Kroatia i finalen i Stockholm søndag.

ITÅRER: Spanias målvakt Gonzalo Pérez de Vargas Moreno klarte ikke holde tårene tilbake etter seieren. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Kroatene hadde skyhøy uttelling i store deler av 1.-omgangen og presset tittelforsvareren fra start. Spania ble hengende etter og lå under 7-10 etter 20 minutter.

Spania la om den defensive taktikken og fikk betalt umiddelbart. Spanjolene gikk opp til 12-11 ved pause. Det ble til 16-12 kort inn i andreomgangen.

Kroatia kjempet og kjempet og ledet også 19-18.

Kroatene fikk meget solid støtte fra tribunene. Det var opp mot 10.000 publikummere med kroatiske aner på plass.

Spanjolene hadde den høyeste snittalderen på troppen i EM (31,2). Fem sentrale utespillere er over 33 år, og den eldste (Raul Entrerrios) fyller 39 senere i år.

Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas startet på benken, men kom inn etter cirka 20 minutter og spilte strålende.

Kroatene slo Norge 29-28 etter doble ekstraomganger i semifinalen. Spania sikret seg finaleplass etter seier over Slovenia med 34-32.

Gullmedaljen ga også Spania OL-billett. Tapet betyr at Kroatia må spille OL-kvalifisering mot vertsnasjon Frankrike, Slovenia og Egypt eller Tunisia. De to beste er OL-klare.

Norge tok EM-bronsen etter å ha utklasset Slovenia 28-20 lørdag.