SCORET TO: Jason Cummings.
SCORET TO: Jason Cummings. Foto: Carl Recine

Shrewsbury tvang Liverpool til omkamp: – Nesten ikke til å tro

League One-klubben Shrewsbury rystet den suverene Premier League-lederen Liverpool i FA-cupen. Oppgjøret endte 2-2, og lagene må ut i omkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shrewsbury – Liverpool:

En scoring av 18-åringen Curtis Jones og et uforklarlig selvmål av Donald Love sendte et B-preget Liverpool opp i en tilsynelatende komfortabel 2-0-ledelse mot League One-klubben Shrewsbury i FA-cupen.

Men to scoringer fra innbytter Jason Cummings i andre omgang – først på straffe og så en kontrollert avslutning alene med keeper – sørget for at Shrewsbury slo tilbake og utlignet til 2-2.

På tampen sendte Jürgen Klopp innpå både Mohamed Salah og Roberto Firmino i jakten på vinnermålet, men oppgjøret endte 2-2, og lagene må ut i omkamp på Anfield.

– I pausen sa jeg til spillerne at denne kampen var som skapt for dem. De nektet å gi opp, sa en rørt og stolt Shrewsbury-trener Sam Ricketts til BBC Match of the Day.

Helten: – Jeg kunne scoret hat trick
Tomålsscorer Jason Cummings svarte raskt da han ble spurt om hva som kunne toppe denne dagen.

– Jeg kunne ha scoret hat trick! Men dette var en drøm som gikk i oppfyllelse, mot det beste laget i verden. Nå handler alt om å reise til Anfield. Å reise til Anfield vil bli fantastisk for fansen, spillerne, klubbformannen og alle. Vi kan ikke vente på å reise dit, gliste hjemmelagets store helt, som kom inn som innbytter etter 60 minutter og scoret to mål.

Liverpools manager Jürgen Klopp hyllet motstanderen, men innrømmer at han ikke var helt fornøyd med eget lag.

– Det var vanskelig å vinne denne kampen. Men vi har ikke nok tid til å ramse opp alle tingene vi ikke gjorde rett i dag, sa Klopp, som startet med et reservepreget Liverpool-lag.

– Vi scoret et veldig pent mål, men bortsett fra det så fikk vår keeper Adrian alt for mye å gjøre. Han var briljant. Men de fikk kontre for mye da vi mistet ballen. Da vi ledet 2-0 virket det mer som om vi lå under 1-2. Men all honnør til Shrewsbury, de fortjente minst uavgjort. Jeg kan ikke annet gjøre enn å gratulere dem, sa han til BBC.

Etter kampen stormet Shrewsbury banen for å feire resultatet få trodde var mulig å få mot den suverene Premier League-lederen.

– Det er rett og slett ikke til å tro at Shrewsbury slo tilbake i denne kampen, mente BBC-ekspert Martin Keown.

– Men Liverpool har seg selv å takke. De stoppet å spille da de ledet 2-0, for de var så sikre på seier, mente han.

– Da Liverpool fikk 2-0, så gikk det et «oh no» gjennom stadion, men Shrewsbury-spillerne mistet aldri troen. Fantastisk gjort av klubben, og Shrewsbury fortjener nå absolutt muligheten til å reise til Anfield og spille omkamp foran 50.000 tilskuere. Liverpools beste spiller i dag var keeperen – og det forteller alt om hvor gode Shrewsbury var i andre omgang, fastslo ekspertkollega Alan Shearer.

– Shrewsbury fikk mer og mer selvtillit
Jürgen Klopp byttet likegodt ute hele laget fra 2-1-seieren mot Wolves i Premier League til møtet mot League One-klubben Shrewsbury i fjerde runde av FA-cupen.

Det tok bare 15 minutter for B-pregede Liverpool tok ledelsen på Greenhous Meadow. 18-åringen Curtis Jones, som er toppscorer på lagets U23-lag, stormet gjennom forsvaret og plasserte ballen kontrollert i lengste hjørnet.

Shrewsbury var imidlertid farlig frempå ved flere anledninger, og kunne fort ha utlignet. Men scoringen av Curtis Jones ble første omgangs eneste.

– Shrewsbury fikk mer og mer selvtillit utover i omgangen, og skapte to gigantiske målsjanser. De fikk en fordel av at Liverpool lå høyt, men de var ikke gode nok med avslutningene, mente BBC-ekspert Alan Shearer om de første 45 minuttene.

Uforklarlig selvmål
Like etter pause doblet Liverpool ledelsen etter et nærmest uforklarlig selvmål. Helt upresset på bakerste stolpe bredsidet Donald Love ballen i eget nett.

Uheldige Donald Love har forøvrig en fortid i Manchester United, hvor han fikk seg en kamp i Europaligaen i februar i 2016 under daværende manager Louis van Gaals ledelse.

– Det var en briljant avslutning, men i feil mål, beskrev BBC om selvmålet under sin livedekning av kampen.

Slo tilbake
I det 63. minutt fikk Shrewsbury sin redusering da Yasser Larouci felte Josh Lauren innenfor 16-meteren.

Jason Cummings var iskald fra straffemerket og satte sikkert inn 1-2-scoringen bak Liverpool-keeper Adrian.

Shrewsbury og Jason Cummings var ikke ferdigscoret. Liverpool rotet det til for seg i de bakre rekker. Cummings kom alene med keeper, og plasserte ballen kontrollert bak Adrian og utlignet til 2-2. Publikum på Greenhous Meadow trodde knapt nok det de så.

Kort tid etter sendte Jürgen Klopp Mohamed Salah på banen. Noen minutter senere entret også Roberto Firmino banen. Det var ingen tvil om at Klopp ville avgjøre kampen til Liverpools fordel allerede nå.

Men 3-2-scoringen kom aldri. Kampen endte 2-2, og lagene må ut i omkamp.