FUNN: Nødetatene er på stedet etter at en en person ble funnet død i vannet i Landskrona.
FUNN: Nødetatene er på stedet etter at en en person ble funnet død i vannet i Landskrona. Foto: André Tajti / Topnews.se

Sjekker likfunnet opp mot savnede i området

Politiet undersøker hvilke personer som er savnet i området etter likfunnet i Landskrona. Nå sjekker politiet hvem som er savnet i området.

En person ble funnet død i vannet i Landskrona i Sverige lørdag ettermiddag.

Svensk politi omtaler likfunnet som mistenkelig, men er foreløpig sparsomme med detaljer.

Funnet ble gjort kun noen kilometer fra der norske Eirin Mikkelsen (43) sist ble sett. Mikkelsen har vært savnet siden julaften.

Sjekker savnetliste

Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd, sier nå til TV 2 at politiet ikke ser bort ifra at det ligger en kriminell handling bak likfunnet.

– Det er et møysommelig arbeid som kommer til å ta tid. Vi er opptatt av å gjøre en grundig jobb i tilfelle det ligger et grovt lovbrudd bak, sier han.

Lundqvist sier at politiet holder alle muligheter åpne. De gjør flere etterforskningsskritt i saken, blant annet undersøker de hvilke personer som er savnet i området, opplyser pressekontakten.

Foreløpig vil politiet kun bekrefte at de har funnet levninger fra et menneske, men de ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer.

Har ikke kjønn eller alder

Politiet opplyste tidligere lørdag at det ikke er mulig å fastslå hverken alder eller kjønn ettersom liket har ligget lenge i vannet.

Politiet arbeider på stedet, men var tidligere tilbakeholden med opplysninger.

Redningstjenesten bekrefter at de har hentet opp en person fra sjøen.

– Vårt personale tok på seg livsdrakter og brakte kroppen i land. Nå skal politiet ta over og identifisere personen, sier Torbjörn Krokström i Redningstjenesten sør til Expressen.

Han sier videre at det ikke er mulig å si noe om kjønn og alder på personen som er funnet.

Den savnede norske kvinnen var julaften sammen med en mann på en pub i Landskrona i Skåne. Hun ble sist sett i 22-tiden ved kaien Skeppsbron, der en del skyssbåter legger til.

Politiet mener hun forsvant en gang i tidsrommet fra klokka 22 julaften til morgenen første juledag. Hun ble meldt savnet ved middagstider første juledag.