Braut Haaland scoret to i hjemmedebuten: – Det skal ikke være mulig

Erling Braut Haaland fornekter seg ikke. Han scoret to mål i sin hjemmedebut etter 25 minutter på banen, og ble historisk som den første spilleren som har scoret fem mål på sine to første kamper i Bundesliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dortmund – Köln 5-1:

Se Braut Haaland to scoringer for Dortmund i Sportsnyhetene øverst!

– Det er helt enormt å se på, og dette er verdensklasse, slår en imponert TV 2-ekspert Jesper Mathisens fast etter å ha sett Braut Haaland score to mål i løpet av 25 minutter på banen da Dortmund slo Köln 5-1 i Bundesliga fredag kveld.

– Han har fått en perfekt start i sin nye klubb, og det siste målet han scorer i kveld er helt utrolig. Erling Braut Haaland, fra Jæren, er en av verdens heteste spisser, slår han fast.

Braut Haaland er den første spilleren i Bundesliga som har scoret fem mål på sine to første kamper.

– Fint dette, gliser Braut Haaland til TV 2 på vei inn i garderoben etter sine to scoringer.

Etter kampen opplyser Dortmunds pressesjef til TV 2 at Braut Haaland skjermes, og ikke kommer til å stille opp i intervjuer.

For det er ingen tvil om at Braut Haaland vil bli om enda mer ettertraktet fremover.

– En slik spiss har vi ikke hatt i Norge på veldig lang tid, og dette er bare begynnelse av det som kommer til å bli en helt eventyrlig karriere, konstaterer Mathisen.

Braut Haalands lagkamerat Thorgan Hazard sier dette om sin nye lagkamerat i et intervju med Viasat:

– Han har allerede scoret fem, og det er mer enn meg. Han er en veldig fin gutt og vi er her for å si velkommen og hjelpe ham til å score så mye som mulig. Vi er veldig glade for å ha Erling med oss, og ikke mot oss. Jeg tror han vil hjelpe oss mye i sesongen, sier han.

Dortmund-trener Lucien Favre mener Braut Haaland har mer å gå på.

– Vi har sagt flere ganger at han var skadet i desember trente ingenting mellom ellevte desember og 19. desember. Han trente heller ikke mye i løpet av treningsleiren på Marbella, heller. Han må bygge opp grunnlaget. Det kommer etterhvert, men vi må ta det langsomt. Det er mulig han spiller en omgang neste gang, eller han kan spille for start, sier han i et intervju vist på Viasat.

– Det skal ikke være mulig
Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn i det 65. minutt for Thorgan Hazard i oppgjøret mot Köln.

Umiddelbart etter at 19-åringen kom på banen ble han spilt alene gjennom, men klarte ikke å overliste Kölns keeper.

I det 77. minutt fikk spissjuvelen den drømmedebuten på hjemmebane han hadde håpet på. Etter snaue tolv minutter på banen dukket han opp på en retur i feltet og ordnet 4-1-ledelse for Dortmund.

I det 86. minutt scoret Braut Haaland, denne gang fra nærmest død vinkel. Han ble spilt gjennom av Jadon Sancho, rundet keeper, og fra svært vanskelig vinkel trillet han ballen inn i mål og Dortmund opp i 5-1-ledelse.

– Det skal ikke være mulig å score mål fra den vinkelen der, utbryter TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter Braut Haalands nærmest «umulige» scoring.

– Jeg tror nesten ikke det jeg ser
På to innhopp og totalt 55 spilte minutter har nå Braut Haaland scoret utrolige fem mål for Dortmund.

– Også i kveldens kamp ser vi at det er enorme rom, og selv om fem mål er mye kunne det fort vært scoret ti mål, mener en Mathisen.

Og fortsetter:

– Jeg tror nesten ikke det jeg ser, men samtidig har jeg sluttet å bli sjokkert over hva denne karen leverer. Fem mål på litt over én omgang i Bundesliga sier alt.

TV 2-eksperten kan ikke få hyllet Braut Haaland nok etter nordmannens scoringer i hjemmedebuten.

– Eventyret bare fortsetter. Det ble en perfekt debut for Borussia Dortmund i sist kamp, og nå får han også en perfekt start i sin debut foran «den gule veggen», slår Jesper Mathisen fast.

Han mener det ikke er tilfeldig at landslagsspissen nå har scoret fem mål på kun to innhopp i sin nye klubb.

– Mange av de målene Braut Haaland scorer ser relativt enkle ut, men det er ikke tilfeldig at han gang på gang er i de rette posisjonene. Han er så smart og god i bevegelsene sine at det er et mareritt å spille mot, og han scorer mål som at det skulle være verdens mest naturlige ting, konstaterer han.

– Kommer til å hamre inn mål fremover
Mathisen tror Braut Haaland kommer til å hamre inn mål i tyske Bundesliga fremover.

– Han spiller sammen med en gjeng fantastiske fotballspillere, og så lenge han er skadefri kommer han til å hamre inn mål i Bundesliga, spår Mathisen, som også mener det var helt riktig av Braut Haaland å vrake andre toppklubber til fordel for en overgang til Dortmund i januar.

– Valget med å gå til den tyske storklubben ser mer og mer riktig ut for hvert minutt han spiller, og det er bare å glede seg til at han skal begynne å starte kamper for Borussia Dortmund - for det er han jo nødt til å gjøre når han presterer som han gjør nå.

Før Braut Haaland kom inn hadde stjerneskuddet sett Raphaël Guerreiro sende Dortmund i ledelsen allerede etter ett minutts spill etter målgivende fra Jadon Sancho, og Marco Reus doble ledelsen i det 30. minutt.

Like etter pause satte Jadon Sancho inn 3-0-scoringen på vakkert vis. Mark Uth redusert til 1-3 for Köln – rett før Braut Haaland entret banen.

Drømmedebut
Erling Braut Haaland fikk som kjent en drømmedebut for Dortmund forrige helg.

Augsburg ledet 3-1 over Borussia Dortmund da nordmannen ble byttet inn til sin debut. Tre minutter senere scoret 19-åringen fra Jæren, som leverte et praktfullt hat trick etter bare 23 minutter på banen.

– Da de ledet 3-1, tenkte jeg at bare måtte score hat trick. Så da fikk jeg gjøre det, sa en ubeskjeden Braut Haaland til Viasat etter sin drømmedebut forrige helg.