MÅ NULLSTILLE: Slovenia venter i bronsefinalen for Sander Sagosen og Norge allerede lørdag kveld.
MÅ NULLSTILLE: Slovenia venter i bronsefinalen for Sander Sagosen og Norge allerede lørdag kveld. Foto: NTB Scanpix

Slovenia står i veien for historisk EM-medalje

– Jeg har ikke i min kalender at jeg skal spille bronsefinalen, sier Sander Sagosen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Slovenia 34-32 (19-15)

Etter 80 minutter i Tele2 Arena måtte de norske håndballgutta se billetten til EM-finalen ryke da Zeljko Musa satte inn det avgjørende fem sekunder før kampslutt.

Norge hadde satt seg som mål å vinne EM, men lørdag kveld skal det heller spilles om bronsemedaljene for håndballgutta. Der venter Slovenia, som tapte 32-34 for Spania i fredagens semifinale i Stockholm.

I tillegg til at bronsemedaljene står på spill vil vinneren være direkte kvalifisert til neste års VM i Egypt. Hadde Norge kommet til finale, ville de også vært direkte kvalifisert til EM i 2022, men nå må de ut i kvalifisering.

Endringer i Sagosens kalender

Med seier vil håndballgutta ta sin første EM-medalje. Den beste plasseringen er fra da de ble nummer fire i Polen for fire år siden.

– Jeg har ikke i min kalender at jeg skal spille bronsefinalen. Planen var å stå i den finalen. Så nå skal vi nullstille og gjøre litt andre ting. Vi må forberede oss, men først og fremst skal vi la skuffelsen forsvinne, sier Sander Sagosen.

Christian Berge og spillerne har nå en jobb med å bli klare til bronsefinalen.

– Vi må det. Den kommer fort, allerede i morgen. Vi skal få lov til å være skuffet i kveld, så skal vi prøve å snu det, sier landslagssjef Berge.

– Det er fryktelig tungt nå. Så skal vi grave oss ned i kveld, og så se om vi ikke får gravd oss ut igjen i morgen. Tredjeplass er sinnssykt mye bedre enn fjerdeplass. Det har vi erfart før, så vi må gå for seier, sier Harald Reinkind.

Møttes tre dager før bronsefinalen

Det er bare tre dager siden Norge sist møtte Slovenia når de barker sammen i bronsefinalen. I gruppefinalen i hovedrunden i Malmö ble slovenerne slått 33-30. Lagene var sikret seg en plass i semifinalen og stilte reservepreget.

– Kampen i Malmö sparte begge spillere, men nå kommer begge lagene med alt de eier og har. Det blir en helt annen kamp. For Norge ble det ekstraomganger, men Slovenia spilte senere, så det handler om å få restituert seg og komme seg opp. Det er stor forskjell på å komme hjem med bronsemedalje i forhold til en fjerdeplass, sier TV 2s ekspert Bent Svele.

– Spillerne kommer selvfølgelig til å være skuffet i kveld, så er det de som håndterer det best og som er villig til å levere én kraftanstrengelse til som får bronsemedaljene. Det var en nedtur i dag, men i morgen kan de få en opptur, fortsetter Svele.

Nederlaget mot Kroatia betyr også at det blir norsk OL-kvalifisering i Trondheim i april. Det er Norge seedet og møter ett godt europeisk lag og to meget overkommelige motstandere.