I TÅRER: Caroline Wozniackis tap i Australian Open markerte karrierepunktum.
I TÅRER: Caroline Wozniackis tap i Australian Open markerte karrierepunktum. Foto: Kim Hong-ji

Rørt Wozniacki takket for seg i Melbourne

Danskenes tennisyndling røk ut av Australian Open. Nå blir hun tennispensjonist.

Caroline Wozniacki (29) tapte natt til fredag i tre sett mot tunisiske Ons Jabeaur. Med settsifrene 7-5, 3-6, 7-5 røk Wozniacki ut av Australian Open. Det var den danske yndlingens siste turnering i karrieren.

Etter kampen var det en svært rørt Wozniacki som takket av.

– Det var vel kun passende at den siste kampen skulle bli en tresetter og ende med forehand-feil. Slik skulle det vel bare være, sa en gråtkvalt Wozniacki.

Hun takket familien.

– Og særlig min far, som har trent meg i alle disse årene, fortalte Wozniacki før stemmen igjen bristet.

– Det er noen helt spesielle øyeblikk vi har delt. Men jeg er faktisk lykkelig og klar til neste kapittel. Kanskje dere ser meg, om ikke på banen, så i hvert fall i nærheten av den.

Wozniacki tok imponerende 30 WTA-titler, deriblant én Grand Slam, i løpet av karrieren. Hun har til sammen vært nummer én i verden i 71 uker.

I desember slapp hun bomben om at hun hadde bestemt seg for å legge opp. Det skjedde direkte på TV-programmet Good Morning America.

– Jeg har spilt tennis siden var sju år gammel, og jeg har vært profesjonell siden jeg var 15 år gammel. Jeg er klar til å gå videre til livets neste kapittel. Australian Open 2020 blir min siste turnering, sa hun da.