– Er hun sjefsøkonomen? Jeg er forvirret. Etter at hun har tatt økonomistudier på universitetet, da kan hun komme tilbake og forklare slikt til oss, sier USAs finansminister Steve Mnuchin.

Uttalelsen kommer etter den svenske klimaaktivisten Greta Thunbergs (17) uttalelser om at man må slutte å investere i fossil energi, skriver Reuters.

Slår tilbake

Begge to har denne uken deltatt på den 50. utgaven av Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos i Sveits.

Thunberg slår tilbake mot finansministerens uttalelse, og sier at det ikke er nødvendig med en grad for å forstå at verden ikke når sine utslippsmål.

– Mitt friår fra skolen slutter i August, men det trengs ikke en universitetsgrad for å skjønne at vår 1,5 grads karbonbudsjett og våre pågående fossilsubsidier og investeringer ikke går opp, skriver hun på Twitter.

– Så enten forteller du oss hvordan man skal få til å minske dette, eller så må du forklare fremtidige generasjoner og de som allerede er rammet av klimakrisen hvorfor vi skal gå bort fra våre klimaforpliktelser, fortsetter hun.

USAs finansminister skriver på sin LinkdIn-profil at han har en bachelorgrad i økonomi fra Yale University, ifølge nyhetsbyrået. Han forsvarer USAs klimapolitikk overfor CNBC, og sier at han ikke tror en klimakatastrofe er nært forestående.

Mildere Trump

Dette er langt fra første gang aktivisten møter kritikk fra høytstående politikere, og har blant annet mottatt kritikk fra Brasils president Jair Bolsonaro og USAs president Donald Trump. Sistevnte deltok under Davos tidligere i uken, og hadde da en helt annen tone om svensken.

Tidligere har Trump uttalt at «Greta må jobbe med sinnemestring». Før han forlot Davos uttalte derimot at det var synd at han ikke fikk se henne tale.