NY GIV: Dette leketøyet var en snakkis for tre år siden. Leketøyet har tre «armer» med et kulelager i midten. Man kan enten holde på kulelageret eller en av armene, og deretter spinne den rundt og rundt, slik flere amerikanske senatorer nå gjør under riksrettshøringen mot Donald Trump.
NY GIV: Dette leketøyet var en snakkis for tre år siden. Leketøyet har tre «armer» med et kulelager i midten. Man kan enten holde på kulelageret eller en av armene, og deretter spinne den rundt og rundt, slik flere amerikanske senatorer nå gjør under riksrettshøringen mot Donald Trump. Foto: Drew Angerer

Husker du denne? Nå er den blitt populær blant riksrettstrøtte senatorer

I 2017 gikk leketøyet «fidget spinner» som er farsott i Norge. Nå gjør den en litt uventet tilbakekomst.

Tirsdag startet riksretten mot USAs president Donald Trump, som er anklaget av demokratene for å presse Ukraina til å sverte en politisk motstander og for maktmisbrukt.

Arbeidsdagene for senatorene, som skal være dommere i saken, er lange, og allerede tidlig i uken begynte de å vise tegn til at de var trøtte og lei av saken.

Mulig regelbrudd

Nå har flere av republikanerne funnet et nytt tidsfordriv: leketøyet «Fidget Spinner», som gikk som en farsott i Norge i 2017.

Ifølge NBC News delte North Carolina-senator Richard Burr ut flere til sine kolleger i forkant av torsdagens høring. Andre senatorer, som Rand Paul, har funnet frem tegneblokken.

Leketøy i senatet kan ifølge nyhetskanalen være et brudd på senatets regler, ettersom regelverket sier de må sitte stille og høre på argumentene fra taleren.

Burr selv brukte en lyseblå variant av leketøyet, som han lekte med da demokraten Jerrold Nadler talte.

– Ingen president har misbrukt makten sin som Donald Trump har, uttalte Nadler i sitt innlegg torsdag.

Nadler sa da at Trump forsøkte å få til en politisk etterforskning fra Ukraina for å få det kommende presidentvalget i USA til å gå i hans favør.

Fant frem tegneblokken

Også Arkansas-senator Tom Cotton og Pennsylvania-senator Pat Toomey ble observert med leketøyene. Førstnevnte brukte sin som tidsfordriv gjennom hele Zoe Loegrefs taletid.

Loegref, som sammen med Sylvia Garcia og Val Demings er de første kvinnene i historien til å være en del av aktoratet i en riksrettssak, uttalte torsdag til NBC at det amerikanske folk vil se på prosessen som tuklet med om Trump blir frikjent.

Selv om leketøyet har vært meget populært blant barn, har Fidget Spinner-produsent Learning Express Toys tidligere opplyst til The Washington Post at den anbefalte aldersgruppen er fra tolv år og oppover.

Gjennomsnittsalderen til senatorene i USAs 116. kongress er 62,9 år, ifølge en gjennomgang utarbeidet av Congressional Research Service, så de er trygt innenfor målgruppen.