Tangen om de nådeløse tallene: – Det kunne blitt enda dårligere

Eivind Tangen (26) nektet å gi seg etter en blytung periode mot Slovenia. Nå har han fått banket rust av kroppen før finalerunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eivind Tangen har fått lite spilletid for Norge i EM, men han fikk nesten 49 minutter da gruppeseieren i hovedrunden ble sikret med en 33-30-seier mot Slovenia onsdag kveld.

– Jeg vil spille, så det var deilig å få sjansen mot et bra lag, men jeg er ikke helt fornøyd med egen innsats, sier Tangen til TV 2.

Tangen kom inn for Harald Reinkind etter nesten elleve minutters spill. Det startet direkte svakt med tre bom og tre tekniske feil, før han fikk én scoring like før pause.

26-åringen endte til slutt opp på fem mål mot Slovenia, og han fikk fem på børsen til TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Det var litt sånn at jeg måtte fortsette. Det var ikke en kamp jeg ikke kunne gi meg. Jeg synes andreomgangen var positiv i forhold til den første, sier Tangen når han TV 2 viser ham de nådeløse tallene fra første omgang.

– Jeg tror det kunne blitt enda dårligere hvis jeg hadde gitt meg. Hvis man skal være passiv i tillegg, kommer det enda mer feil og dritt. Det gjelder bare å fortsette, så forhåpentligvis går det bedre, sier Tangen.

Med Magnus Abelvik Rød ute av mesterskapet med bruddet i foten han pådro seg mot Sverige må Christian Berge stole på Harald Reinkind og Eivind Tangen på høyrebacken resten av mesterskapet.

– Får jeg sjansen, skal jeg gi gass og gjøre det bedre enn i dag. Andre omgang var bedre enn den første. Det kom seg litt. Det gjelder å få rusten litt av kroppen, så tror jeg det blir litt greit, sier Tangen.

Første mulighet til å gi gass er i semifinalen mot Kroatia i Stockholm fredag.

– Jeg gleder meg. Kroatia er gode. De har et forsvar som er vanskelig å løse. Kan vi løse det, er det gode muligheter, mener Tangen.

Spania og Slovenia møtes i den andre semifinalen senere på kvelden.