Presset øker på Solskjær: – Et katastroferesultat

TV 2s eksperter tror Ole Gunnar Solskjærs fremtid som Manchester United-manager kan være usikker etter fiaskotapet mot Burnley på hjemmebane.

Manchester United – Burnley 0-2:

– Et katastroferesultat.

Det fastslår TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter at Burnley sjokkerte Manchester United og vant 2-0 på Old Trafford.

Både til pause og etter kampslutt ble Manchester United pepet av banen av store deler av publikum. Det var første gang Burnley vant på Old Trafford siden september 1962.

Nå mener ekspertene at presset på Ole Gunnar Solskjær trolig aldri har vært større, og at nordmannen kan risikere sparken.

– Han må vinne disse kampene. At United avgir poeng mot topplagene, det er godtatt. Men det forventes at Manchester United vinner hjemme mot antatt svakere motstand, poengterer TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det er klart pilene peker mot Ole Gunnar Solskjær når han leverer slike resultater. Det som redder ham litt nå, det er at det ikke er langt opp til fjerdeplassen. Da de valgte å gå for Solskjær, og endre retning så drastisk, da må klubben stå for det. Så kan man diskutere om det å ansette Solskjær var en riktig beslutning. Det er ikke jeg opptatt av nå. Jeg synes ikke spillermatrialet er i nærheten, konkluderer Myhre.

– Ole Gunnar Solskjær er under et åpenbart press nå. Resultatet var en drøm for Burnley, og et mareritt for Solskjær og Manchester United, mener kommentator Kasper Wikestad.

– Eierne har ikke respekt for tomme seter
Flere supportere forlot stadion lenge før kampslutt.

– En giftig atmosfære, beskriver tidligere United-spiller Darren Fletcher på BBC Radio 5.

– Solskjær blir nok totaltslaktet etter denne kampen. Personlig tror jeg ikke at han får sparken nå. Men eierne har ikke respekt for tomme seter. Ser eierne at merkevaren forsvinner, og at folk ikke gidder å stille opp, da kan det skje ting, mener Erik Thorstvedt, som tror Solskjær til slutt vil ende opp med å få sparken.

– Alle er enige i at tålmodighet er bra, men etter et tap mot Burnley så er det sabla vanskelig. Jeg tror Ole Gunnar Solskjær får sparken til slutt, men ikke nå. For jeg tror klubben vil følge den retningen de har pekt ut inntil videre. Til slutt får nok Ole Gunnar Solskjær sparken. Om han lykkes med å gjøre United til et stabilt klubblag før han må gå, det er jeg mer usikker på, konkluderer TV 2-eksperten.

Brede Hangeland mener Solskjærs nåværende United-utgave skriker etter forsterkninger.

– Jeg tenker at alle gangene jeg stilte som bortelag på Old Trafford, så på lagoppstillingen til United, og tenkte at vi var sjanseløse. Ser du på det laget de har nå, så er det et helt ordinært Manchester United -og Premier League-lag, sier Brede Hangeland.

Under kampen sang store deler av Old Trafford-fansen «stand up if you hate Glazers», rettet mot Manchester Uniteds upopulære amerikanske eiere.

– Det var en klar og tydelig beskjed fra publikum på Old Trafford, mener Wikestad.

Burnley-spillerne var nesten overrasket over at de maktet å slå Solskjærs menn på Old Trafford.

– Dette resultatet betyr alt. Vi jobbet hardt og viste kvalitet, sa Rodriguez til BT Sport.

– Fotballen er rar. Vi tapte fire seriekamper på rad, og nå har vi slått Leicester og Manchester United med noen dagers mellomrom, sa kaptein Ben Mee.

– Alle visste at det er slik Burnley scorer
Manchester United hadde ballen mest den første halvtimen, men slet stort med å trenge gjennom Burnleys kompakte forsvarsmur på Old Trafford.

– Det lugget noe voldsomt på de siste tredjedelene i det offensive spillet for United, sa Hangeland etter 30 målløse minutter på Old Trafford.

Taktikken fra Burnley var enkel. De la seg lavt, og satset på dødballer og kontringer. Etter 39 minutters spill funket planen til punkt og prikke. Et frispark ble slått inn i feltet. Ben Mee stusset ballen videre til slutt Chris Wood, som snek seg foran Harry Magiure og lurte inn sjokkledelse til Burnley.

– Det var en klassisk Burnley-scoring. Dødball. Heading. Stuss. Mål, beskrev kommentator Kasper Wikestad.

– Det var en fin variant, men alle visste hva som ville skje. Det var bra bevegelse i forkant, og det var en scoring som kom rett fra treningsfeltet og boken til Sean Dyche, samtykket Hangeland.

Manchester United gikk til pause med 0-1 og pipekonsert fra deler av Old Trafford-publikum i bagasjen.

– En rakett midt i hjertet til Solskjær
Ole Gunnar Solskjær tok grep i pausen. Andreas Pereira, som hadde spilt en svak førsteomgang, gikk ut. Inn kom stjerneskuddet Mason Greenwood.

Det hjalp lite. For etter 55. minutters spill scoret Burnley igjen, denne gang på helt en helt spinnvill måte. Jay Rodriguez fikk ballen utenfor 16-meteren, og fra langt hold dundret han ballen i mål og Burnley opp i 2-0-ledelse.

– Han smalt avgårde en rakett midt i hjertet til Ole Gunnar Solskjær, sa Wikestad.

– Det er en opplevelse for livet å gjør det. Det er jo nesten umulig å score fra det holdet der. Han brant til på lykke og fromme, og ballen satt limt i krysset, sa en overrasket Hangeland etter Burnleys praktscoring.

Uten Marcus Rashford sviktet Manchester United fullstendig offensivt. Anthony Martial, Daniel James og innbytter Jesse Lingard manglet alle det siste lille ekstra da de fikk muligheten til å avslutte.

Manchester United måtte se seg slått 2-0 på eget gress. Ole Gunnar Solskjær risikerer å gå en usikker fremtid som United-manager i møte.