Opptur for Mourinho – stjernespiller tilbake da Spurs endelig vant

Årets første Premier League-seier for Tottenham kom mot tabelljumbo Norwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Norwich 2-1

Ikke siden Boxing day har José Mourinho og Tottenham kunnet juble for tre poeng i ligaen.

Hjemme mot tabeljumbo Norwich kom den etterlengtede seieren for Spurs.

Se kampsammendraget øverst i saken!

– Det var en viktig seier for oss. Vi er i en situasjon der jeg må tenke, tenke og tenke. Jeg ser på benken og har ingen angrepsspillere å sette inn, det er tøft for oss. Vi er i en vanskelig situasjon, men guttene viste en fantastisk holdning og reaksjon når de scoret 2-1-målet, sier José Mourinho etter kampen.

– Sesongen har vært utrolig

Tottenham har slitt med skader denne sesongen og Harry Winks måtte forlate banen med smerter. Fra før har Tottenham spillere som Harry Kane, Moussa Sissoko og Tanguy Ndombele på skadelisten.

– Når Chelsea må vinne kan de sette inn Batshuayi. Når City må vinne kan de bytte Jesus med Agüero. Det kan ikke vi. Med tanke på skader har denne sesongen vært utrolig for Tottenham, sier manager Mourinho, som prater ned overgangspekulasjonene rundt London-klubben.

– Jeg vil ikke gå den retningen. Fotball slutter ikke i mai og Tottenhams historie slutter ikke i mai. Det kommer en ny sesong og vi vil ikke gjøre noen sprø greier, det er ikke profilen til klubben. Vi må holde oss rolige, sier portugiseren.

Stjernespiller tilbake

Tre poeng var ikke det eneste Mourinho og Tottenham-fansen kunne juble for.

Hugo Lloris var tilbake som kaptein for første gang siden kampen mot Brighton 5. oktober. Der fikk den franske keeperen albuen ut av ledd som har holdt ham ute av spill i tre måneder. Dermed fikk vikar Paolo Gazzaniga plass på benken.

– Jeg valgte Hugo, og jeg er lei meg på Paolos vegne. Han har virkelig vært profesjonell og er en god venn for Hugo. Jeg må gi litt av seieren til Paolo i kveld, sier Mourinho.

Tilbake på scoringslisten

Dele Alli sendte Tottenham i ledelsen da han pirket ballen forbi Tim Krul i Norwich-buret åtte minutter før pause.

Men Norwich slo tilbake fra krittmerket i andre omgang. Hugo Lloris var nær å ta straffesparket til Teemu Pukki, men finnen kunne notere seg for mål nummer elleve i Premier League.

Ti minutter før slutt slo hjemmelaget til igjen. Dele Alli avsluttet via en Norwich-forsvarer og ballen dalte ned til Heung-Min Son som enkelt headet inn seiersmålet.

Christian Eriksen, som for tiden er koblet til Serie A-klubben Inter, fikk spille den siste halvtimen på Tottenham Hotspur Stadium.

Klatret på tabellen

Med 2-1-seieren klatret Tottenham opp på sjetteplass i Premier League, seks poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Wolverhampton er det eneste laget som kan gå forbi Spurs før den 23. runden er ferdigspilt.

Det er dog en tøff oppgave for ulvene som tar imot uslåelige Liverpool på Molineux torsdag.

Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo torsdag fra kl. 20.30.