Derfor kan Liverpool få trøbbel mot Wolves

TAKTIKER: Nuno Espírito Santo er svært motivert for å gi Liverpool sitt første tap denne Premier League-sesongen.
TAKTIKER: Nuno Espírito Santo er svært motivert for å gi Liverpool sitt første tap denne Premier League-sesongen. Foto: Jon Super
Nuno Espírito Santo er svært motivert for å gi Liverpool deres første tap denne sesongen. TV 2s fotballekspert tror Wolves har en mulighet til å klare det.

Se Wolverhampton - Liverpool torsdag fra kl.20.30 (kampstart 21.00) på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Så langt har ingen lag klart å slå Liverpool i årets Premier League. Torsdag får Wolverhampton sin andre sjanse for sesongen.

– Vi møter et fantastisk lag, en fantastisk manager og fantastiske spillere. Alle de tingene motiverer oss ekstra mye, sier Wolves-manager Nuno Espírito Santo på pressekonferansen før kampen.

– Wolverhampton har vist det før

At det ligger en ekstra motivasjon i å bli det første laget til å ta alle tre poengene fra Liverpool forstår TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Det er utfordringen regjerende mestere har også. Før sesongen var det Manchester City alle skulle slå, og så underveis har det blitt Liverpool som alle skal slå. Å være det første laget som klarer det, er en fjær i hatten. Så det skjønner jeg, sier Myhre.

Han trekker fram at lagene som møter Liverpool går inn i en utfordrerrolle der ingen forventer noe. En rolle det kan være behagelig å være i.

– Det er selvfølgelig alltid mest behagelig å være favoritt, for da vet du at du er det beste laget. Men noen ganger er det faktisk sånn at det er litt befriende mentalt å kunne gå inn i en kamp som underdog. At man samtidig vet at på en god dag har man mulighet, og det hadde vært ekstra gøy å slå et lag som er ubeseiret. At det ligger en ekstra motivasjon der når de møter de beste, er jeg overbevist om, understreker Myhre.

– Kan Wolverhampton bli det første laget som slår Liverpool?

– Ja, det kan de. Liverpool er favoritter, som de er i nesten hver eneste kamp de går inn i. Men Wolverhampton har vist mot disse lagene tidligere, de viste det også mot Liverpool sist, at de er et godt fotballag. Så hvis alt klaffer for dem har de absolutt muligheter til å slå Liverpool, mener Myhre.

Klopp: – De er en tøff motstander

Da lagene møttes i romjulen vant Liverpool 1-0 etter scoring av Sadio Mané, mens Wolves fikk annullert scoringen fra Pedro Neto etter offside.

– Selvtilliten vår kommer ikke av at vi var nære da, men av hvordan vi gjør ting. Det handler ikke om hvem vi møter. Vi tror på oss selv, og vi stoler på hvordan vi gjør ting, sier Santo.

Og Wolves har for vane å gjøre det vanskelig for motstanderne, mener Jürgen Klopp.

– Ikke bare i år, men også i fjor, har de vist at de er en tøff motstander. De gjør at du må løpe mye, det er deres måte å spille på. Det finnes måter å løse det på, men ikke uten at du jobber mye. Du kan ikke gi 50-60 prosent mot Wolves, da har du absolutt null sjanse. Det er utfordringen med den kampen, sier Liverpool-manageren.

Myhre tror ikke at mye løping blir noe problem for Liverpools i torsdagens kamp, men trekker frem et av Wolverhamptons beste våpen.

– De vil spille mye på kontringer mot Liverpool. De er gode på det, og det er vanskelig å forsvare seg mot. I siste halvdel av andreomgangen mot Manchester United så Liverpool litt stresset og mer sliten ut. Spørsmålet er om det bare var der og da, eller er det et tegn på at de har drevet rovdrift i denne gjengen i så lang tid at de er nødt til å merke det nå, spør Myhre og legger til:

– Men så er det rart med det at når du ikke taper har du en selvtillit og en «go» som gjør at du klarer å gå den ekstra milen, og det er det som har vippet kamper i deres favør. I tillegg til at de har vært god defensivt, og scorer på sjansene sine. Den kombinasjonen har vært udødelig så langt.

Tror ikke Liverpool føler seg presset

Selv om lag er ekstremt motiverte for å slå Liverpool, tror ikke Myhre spillerne kjenner på det presset. Men...

– Liverpools største fiende er å gjenskape mentalt og fysisk. Det å ligge der og stange på maksprestasjoner over lengre tid, slik de har gjort nå, det er unormalt. Det er det som taler mest i mot at de klarer å gå ubeseiret gjennom sesongen, sier Myhre.

– Der de eventuelt ville kjent på presset var om de begynte å tape kamper og ligatittelen kunne ryke. Da kommer presset. Jeg tror ikke de kjenner på presset ved at de kan bli historisk og gå ubeseiret. Ja, det er morsomt å stå i historiebøkene, men det som det dreier seg om for Liverpool er å få tittelen til slutt. Det er det eneste som betyr noe, understreker han.

Lik TV 2 Sporten på Facebook