GJØR ENDRINGER: Landslagssjef Christian Berge vil ha et best mulig restituert lag i semifinalen.
GJØR ENDRINGER: Landslagssjef Christian Berge vil ha et best mulig restituert lag i semifinalen. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Berge varsler store endringer

Landslagssjef Christian Berge kommer til å rullere mye på laget mot Slovenia.

Landslagssjef Christian Berge har onsdag hentet inn William Aar i den norske EM-troppen som det siste byttet i hovedrunden.

Bakspilleren fra Kolstad kommer inn for målvakt Kristian Sæverås, som ble isolert med et magevirus før kampen mot Island.

Derfor var det målvakt Espen Christensen som ble hentet inn som erstatteren til bakspiller Magnus Abelvik Rød før kampen mot Island. 34-åringen vartet opp med en strafferedning på første forsøk tirsdag kveld.

Christian Berge antyder at William Aar kommer til å få spilletid mot Slovenia. Det samme gjelder Tom Kåre Nikolaisen.

– Du kommer sikkert til å se dem på banen. Det blir spennende å se hva de kan få til. Det er viktig at vi går for å vinne kampen, og det kan vi klart gjøre, sier Berge.

Berge har mulighet til å gjøre to nye bytter i finalerunden i Stockholm.

– Vi kommer til å rullere mye

Abelvik Rød er ute resten av EM med et brudd i foten han pådro seg i kampen mot Sverige. Flensburg-stjernen er ute i tre til fire uker.

Berge bekrefter at han kommer til å rullere mye på laget mot Slovenia.

– Vi har tenkt som så at vi vil stå bedre rustet i en semifinale om vi er friskere og restituert lengre. Det vil medføre at vi kommer til å rullere mye på laget, men vi kommer til å gå for å vinne kampen, for vi ønsker å nå målsettingen vår. Jo friskere vi er, jo større sjanse har vi mot Kroatia eller Spania, sier Christian Berge til en samlet presse før kampen mot Slovenia onsdag.

– Vi har 16-17 gode spillere her som alle kan bidra på en god måte. Vi setter opp laget ut fra det som er best med tanke på en semifinale, og jeg tror vi fint kan gjøre en god kamp, selv om vi rullerer en del. Vi går for å vinne hele mesterskapet, så det er uten tvil den beste planen for å være mest mulig klare i en semifinale, sier landslagskaptein Kristian Bjørnsen.

TV 2s ekspert: – Fornuftig av Berge

Bent Svele synes tilnærmingen til landslagssjef Berge er fornuftig.

– Det er det ingen vil om. De sier at de har hatt en plan om å vinne alle fire kampene i hovedrunden, men det er også viktig å tenke på hva som skjer etter det. De kommer til å gi alt på banen, men vi kommer til å se mye mer rullering enn tidligere i mesterskapet, sier TV 2s håndballekspert.

– Du skal være best mulig forberedt, og du kan uansett møte to gode lag i semifinalen. De har vært klare noen dager, så de har kunnet rullere som Norge gjør nå. Jeg synes det er fornuftig av Berge og håndballgutta å ta den, sier Svele.

Norge har ikke slått Spania på 17 (!) kamper, mens man har hatt et bedre tak på Kroatia de siste årene.

– Norge har vært såpass gode og har så stor selvtillit at jeg tror de ikke bryr seg om hvem de møter, sier Svele.

Ingen ønskemotstander

Aar og Christensen forsvant ut av troppen da den ble redusert fra 18 til 16 spillere rett før EM-gruppespillet startet i Trondheim. Begge har imidlertid reist sammen med resten av troppen under hele mesterskapet.

Norge er sikret en plass i semifinalen allerede før onsdagens kamp mot Slovenia. I fredagens semifinale venter enten Kroatia eller Spania.

Berge har ikke en ønskemotstander i semifinalen.

– Vi har diskutert det frem og tilbake og med spillerne, og det er to klasselag, så det spiller ikke så stor rolle, mener Berge.

De norske håndballgutta har vunnet alle sine seks kamper i EM så langt.