PÅ STEDET: En kraftig ekplosjon rammet en boligblokk i bydelen Hageby i Norrköping i Sverige onsdag morgen. Foto: Magnus Andersson / TT / NTB Scanpix
PÅ STEDET: En kraftig ekplosjon rammet en boligblokk i bydelen Hageby i Norrköping i Sverige onsdag morgen. Foto: Magnus Andersson / TT / NTB Scanpix

Aftonbladet: Gjengleder var mål for eksplosjon i Sverige

Målet for eksplosjonen i en boligblokk i Norrköping i Sverige onsdag morgen, var en leder i motorsykkelgjengen «No Surrender», ifølge Aftonbladet.

Politiet vil ikke kommentere hva som kan være motivet bak eksplosjonen, men kilder opplyser til avisa at den var rettet mot en spesiell leilighet og en leder i den kriminelle motorsykkelgjengen.

Politiet har mistanke om at flere tidligere voldshendelser i Sverige det siste året har vært rettet mot MC-gjengen. Sist dobbeltdrapet utenfor en nattklubb i Norrköping 5. desember.

Eksplosjonen skal ha skjedd innendørs i en trappeoppgang.

– Vi er på plass og undersøker hva det er som har skjedd, sier pressevakt Åsa Willsund ved politiet til SVT Öst.

Samtlige beboere er evakuert, melder Expressen.

Uklart skadeomfang

Det er ikke kjent hvor mange som er skadd i forbindelse med eksplosjonen, men det meldes at flere personer har fått behandling for lettere skader.

– Det er ingen alvorlige skader, og vi har fått ut alle, sier Lennart Ågren ved redningstjenesten i Östergötland til nyhetsbyrået TT.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 06.18 onsdag morgen.

Ifølge Aftonbladet har politiet sperret av et område rundt bygget, og tekniske undersøkelser er satt i gang.

I forbindelse med hendelsen er svensk politis nasjonale bombegruppe på vei til Norrköping for å undersøke stedet der eksplosjonen skjedde.

Flere eksplosjoner

Det har vært flere eksplosjoner i flere boligområder i Sverige den siste uka.

Natt til tirsdag ble en person skadd og rundt 50 personer evakuert etter to eksplosjoner i to boligblokker i Husby og Kista nordvest for Stockholm.

Svensk politi opplyste at de undersøker om eksplosjonene har sammenheng med sprengladningen som gikk av utenfor en boligblokk i Östermalm i Stockholm i forrige uke. Ingen ble skadd i den eksplosjonen.