Arsenal slo tilbake med ti mann: – Det der er utilgivelig av Chelsea

Med én mann mindre kjempet Arsenal seg til ett poeng i London-derbyet mot Chelsea.

Chelsea – Arsenal 2-2:

Se alle scoringene fra den høydramatiske kampen øverst!

Arsenals David Luiz ble utvist, og Chelsea tok ledelsen allerede etter 25 minutter i storkampen på Stamford Brigde.

Men med elleve mot ti slo Arsenal tilbake i det 62. minutt. Tenåringssensasjonen Gabriel Martinelli satte inn 1-1-scoringen etter en monsterkontring. 18-åringen løp over hele banen før han iskaldt satte inn utligningsmålet.

Fem minutter før slutt tok Chelsea ledelsen igjen. César Azpilicueta dukket opp i feltet og lurte inn 2-1-scoringen. Like etter fikk Arsenal-kaptein Héctor Bellerín ballen på kanten av 16-meteren, og utlignet til 2-2.

Dermed endte det høydramatiske London-derbyet uavgjort 2-2.

– Alt handler om hvordan laget kjempet. Det var en virkelig tøff kamp, og vi måtte spille med ti mann etter at vi mistet en viktig spiller. Men vi klarte å snu det. Vi lå under 1-0 og så at vi hadde muligheten til å komme tilbake i kampen. Vi er et lag som alltid vil bli bedre. Vi ønsker å forsvare oss bedre og vil være et lag som aldri gir opp. Gabriel Martinellis 1-1-scoringen var virkelig bra. Han var iskald og avsluttet glimrende. Det er dette han trener på på treningsfeltet hver dag, sa Arsenals Hector Bellerin til BT Sport etter kampen.

Arsenals manager Mikel Arteta var selvsagt fornøyd med opphentingen og resultatet.

– Jeg krever at mine spillere aldri gir opp. Vi må spille med den viljen vi viste i kampen i dag fremover i hver kamp. Jeg er stolt over måten spillerne reagerte på, sa han.

Chelseas Jorginho var langt nede etter kampen.

– Det føles som vi har tapt kampen. Vi hadde kampen i våre hender, men slapp inn et mål vi aldri burde mot slutten. Det er tøft. Det handler ikke om selvtilliten, for vi spilte bra og kontrollerte kampen. Kanskje det handlet om konsentrasjon. Vi gjorde noen feil. I store kamper som dette, så kan du vinne eller tape kamper på grunn av små detaljer, sa en skuffet Jorginho.

– Vi gjorde enkle feil. Vi skapte nok sjanser til å vinne kampen. Men det var den samme historien, vi satte dem ikke. Vi er selvsagt skuffet over resultatene, sukket Chelsea-sjef Frank Lampard.

– Katastrofe av Chelsea
Chelsea vant skuddstatistikken mot mål hele 19-2, men klarte likevel ikke å ta alle tre poengene.

– Det var litt «payback» fra Arsenal fra hjemmekampen, hvor Arsenal var veldig uheldige mot Chelsea. Men Chelsea skal selvfølelig vinne denne kampen. Arsenal lyktes med å stresse Chelsea i andre omgang, mente TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

TV 2-ekspert Brede Hangeland mente imidlertid at Chelseas forsvarspill i forkant av 1-1-scoringen og 2-2-scoringen var uventet svakt.

– Snakk om å identifisere en kontringsmulighet. Gabriel Martinelli løp med 200 i puls over hele banen, og var til og med kald da han avsluttet. Men det er utilgivelig av Chelsea å bli kontret på etter corner med elleve mot ti, poengterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Og på 2-2-scoringen til Arsenal var det ingen Chelsea-forsvare som kom tett nok oppi Bellerín. De to baklengsmålene Chelsea slapp inn var en katastrofe, sa Hangeland.

Luiz så rødt
Chelsea var det dominerende laget de første 20 minuttene. Arsenal hadde i perioder nok med å forsvare seg.

Etter 25 minutters spill felte David Luiz Tammy Abraham da Chelsea-spissen stormet inn i 16-meteren og rundet keeper Bernd Leno.

Dommer Stuart Attwell pekte på straffemerket og ga Luiz direkte rødt kort.

Han mente Luiz felte Abraham som bakerste mann. Dermed måtte Arsenal spille 65 minutter med én mann mindre.

Det røde kortet fikk imidlertid ekspertene til å reagere.

– Luiz fikk direkte rødt i returen på Stamford Bridge. Men jeg synes den avgjørelsen var knallhard, for Abraham hadde jo ikke nesen mot mål. Igjen føler Arsenal seg dårlig behandlet av dommeren. Men tilbakespillet fra Shkodran Mustafi i forkant ble skjebnesvangert, mente TV 2-ekspert Kasper Wikestad, og fikk full støtte av ekspert Brede Hangeland.

– Det var en voldsom straff å få, sett med Arsenal-øyne, sa Hangeland.

Mener det røde kortet var korrekt
TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller hadde en annen oppfatning.

– Det jeg ser at han dytter Abraham i forkant, og attpåtil ikke tar ballen. Jeg kan forstå at det røde kortet blir stående, når jeg har sett situasjonen om igjen og om igjen. Men jeg tviler på om VAR hadde gått inn og endret om dommeren for eksempel hadde gitt rødt kort.

Fra straffemerket var Jorginho sikker. Brasilianeren sendte Chelsea effektivt opp i 1-0-ledelse.

– Han scoret på sitt sjuende straffespark av sju mulige. Det er uvurderlig å ha en slik sikker straffeskytter på laget, mente Wikestad etter 1-0-scoringen.

Straffescoringen sørget for at Chelsea kunne gå til pause med en høyst fortjent ledelse.

– Han løp fra kyst til kyst
Chelsea fortsatte dominansen etter pause. Arsenal, med en mann mindre, måtte naturligvis legge seg lavt for å forsvare seg, og satset å kontringer.

i det 62. minutt fikk Arsenal kontringen de hadde jaktet på. 18-åringen snappet Gabriel Martinelli snappet ballen etter et Chelsea-corner. Han stormet fremover på banen fra egen banehalvdel. En uheldig N'Golo Kante skled på midtstreken, og Gabriel Martinelli løp alene med keeper. Han satte sikkert inn 1-1-scoringen innenfor 16-meteren.

– Gabriel Martinelli løp fra kyst til kyst. Tenåringssensasjonen gjorde det igjen, utbrøt Wikestad etter monsterkontringen.

Etter scoringen overtok Arsenal mer og mer av spillet. Gabriel Martinelli var en konstant trussel mot Chelsea-forsvaret.

Chelsea var farlig frempå ved flere anledninger. Ross Barkley headet blant annet like utenfor ti minutter før slutt.

Fem minutter før slutt tok Chelsea ledelsen igjen. César Azpilicueta dukket opp i feltet og lurte inn 2-1-scoringen. Men like etter fikk Arsenal-kaptein Héctor Bellerín ballen på kanten av 16-meteren, og utlignet til 2-2.

– Da det så som mørkest ut for Arsenal, så dukket de opp igjen. Det var kapteinenes aften, sa Wikestad.

Det dramatiske London-derbyet endte dermed 2-2 - et resultat Arsenal har all grunn til å være fornøyd med.