Agüero brukte bare fem minutter på å redde City

Stjernestopper tilbake da Sergio Agüero ordnet City-seier.

Sheffield United - Manchester City 0-1

Manchester City slet lenge på Bramall Lane, men da Sergio Agüero ble byttet inn etter 68 minutter, løsnet det mot Sheffield United.

Argentineren brukte bare fem minutter på sette inn matchvinnerscoringen, etter å blitt spilt på blankt mål av assistkongen Kevin De Bruyne.

– Jeg er glad fordi målet ga oss tre poeng og nå kan vi være mer rolig på andreplass på tabellen, sier mannen med 252 scoringer for Manchester City til BT Sports etter kampen.

Se scoringen øverst i saken!

– Han er «on fire» for øyeblikket. Spisser trenger å være flytsonen og det er ham. Det er godt for oss å ha han på topp, sier Pep Guardiola om Agüero til BT Sports.

Like før scoringen hadde Sheffield United en stor sjanse til å ledelsen, men Oliver McBurnie var noen få centimetere fra å skli inn et ledermål til vertene.

Manchester City burde tatt ledelsen i førsteomgang da gjestene fikk tildelt straffespark, men Gabriel Jesus klarte ikke å overliste Sheffield United-keeper Dean Henderson.

Stjernestopper tilbake fra skade

En gladmelding for Manchester City var at midtstopper Ayemric Laporte var tilbake i startsoppstillingen. Franskmannen har ikke vært i aksjon siden august da han pådro seg en meniskskade.

I comebacket fikk 25-åringen tøff behandling av Sheffield United-spillerne. Laporte ble taklet stygt flere ganger, men kom seg på beina hver gang.

– Vi har savnet ham mye denne sesongen. Det er ikke mange som ham i verden og det er tøft når laget mister deres beste midtstopper. Vi er veldig glad for at han er tilbake og nå trenger han bare å få flere spilleminutter i beina, sier Pep Guardiola til BBC.

City-manager Pep Guardiola har bedt supporterne om å være tålmodig med midtstopperen som fikk 77 minutter på Bramall Lane.

Kontrovers rundt straffespark

Manchester United-utlånte Dean Henderson leverte en svært god første omgang i Sheffield United-buret. 22-åringen reddet først to store sjanser fra Raheem Sterling og Nicolas Otamendi. Så reddet han straffesparket fra Gabriel Jesus, hvor keeperen gikk langt utafor streken før brasileneren avsluttet.

– Han er langt utafor streken. Så langt utafor at det bør dommeren se, utbrøt kommentator Peder Mørtvedt.

Men hoveddommer Lee Mason valgte ikke å gjøre noe og VAR griper kun inn på straffespark dersom de andre utespillerne løper for tidlig inn i sekstenmeteren.

Dermed har Gabriel Jesus bare scoret på to av fem forsøk fra krittmerket i Premier League.

Henderson ble oppgitt da han fikk spørsmål om han var for tidlig ute på straffesparket.

– Jeg er lei av å høre sånt. Sånn er fotball. Noen ganger får du avgjørelser mot deg og noen ganger får du de med deg. Vi har fått vår del av avgjørelser mot oss denne sesongen, sier Sheffield United-keeperen.