Brautmania på treningsfeltet – tysk storavis på Haaland-jakt på Bryne

Erling Braut Haaland (19) er brennhet i Tyskland. Tirsdag hadde han en sjarmoffensiv mot en haug med fans på treningsfeltet. Samtidig var en tysk storavis på Bryne-besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bild er avisa med størst opplag både i Tyskland og Europa. Søndag prydet en norsk 19-åring hele førstesida og sportsseksjonen, med tittelen «Heiland Haaland».

– Heiland er ordet for Messias i Tyskland. Haaland er en slags Messias for Dortmund, som kan fikse alle problemene deres. For de har mange problemer, tro meg, sier Bild-reporter Matthias Marburg.

Omtrent samtidig, ved Dortmunds treningsfelt i Tyskland, hadde en stor mengde fans møtt frem for å få et glimt av, en selfie med og autografen til den storvokste spissen fra Norge.

Og Haaland var i det gavmilde hjørnet. 19-åringen tok seg god tid med fansen og stilte villig opp.

Her kan du se hvordan Haaland sjarmerte fansen:

Ikke pratsomme
Bild-reporter Marbud er for øyeblikket på Jæren, der han jakter gode de gode vinklingene og nyhetssakene fra stedet der Erling Braut Haaland vokste opp.

Etter bare et døgn på norsk jord har han allerede gjort seg noen betraktninger rundt den «jærske» mentaliteten.

– De jeg har snakket med sier at folk fra dette området jobber hardt, og ikke nødvendigvis er glad i å snakke så mye. Den oppfatningen kan jeg bekrefte.

– Jeg har snakket med fetteren til Erling på telefonen, og han sa ikke så mye, og Erling selv er heller ikke spesielt pratsom. Det var et intervju på tysk TV, og jeg tror nesten antallet mål i kampen var flere enn antallet ord etterpå, sier Marburg og flirer.

Etterlyser Braut-feber
Tidligere har han vært på Madeira i Portugal for å gå opp fotsporene etter Cristiano Ronaldo. Ikke uventet har han merket seg et par ulikheter når han nå gjør tilsvarende øvelse med Erling Braut Haaland på Jæren.

– De er stille og rolige. Jeg tror de er stolte, men de viser det ikke på utsiden.

– Overalt du gikk på Madeira, så du noe som hadde med Ronaldo å gjøre. Han har en statue, han har flyplassen oppkalt etter seg, det henger plakater overalt. I Bryne ser du ikke Haaland noe sted. Jeg prøvde å kjøpe en Dortmund-drakt i sportsbutikken på kjøpesenteret, men de så forundret på meg. «Hva vil du ha, en Dortmund-drakt?! Hvorfor? Vi har United, Liverpool, Juventus, hva vil du med Dortmund?» Forhåpentligvis scorer Erling flere mål, så det blir naturlig at folk kjøper drakta hans her i Bryne, sier Bild-journalisten.

Han har fått omvisning i innendørshallen der Braut Haaland har lagt ned utallige treningstimer, vært i garderoben på Bryne Stadion, møtt tidligere trenere og fått en aha-opplevelse da han hørte om spillerutviklingen i klubben.

– En av trenerne fortalte meg at Erling var én av 40 barn som vokste opp sammen og som spilte sammen i ti år. Det er en interessant måte å utvikle spillere på. I Tyskland ser du ikke en gruppe unger spille sammen så lenge. De slutter å spille, går til andre klubber, eller finner seg noe annet å gjøre. Men fra den gruppa spillere har flere blitt profesjonelle. Det synes jeg er veldig spennende, sier Marburg.

Men han har også funnet svaret på en trivialitet han hadde lurt på: hvor mellomnavnet Braut kommer fra.

– Alle er nysgjerrige på hvorfor han heter Braut. Braut på tysk betyr brud. Da jeg kom hit med bil, kjørte jeg forbi en by, eller kanskje heller et tettsted, som het Braut. Så nå har jeg svaret på det spørsmålet også, smiler Bild-journalisten.