9. desember i fjor ble den 44 år gamle mannen fra Bryne funnet drept på Rægestranden i Sola kommune i Rogaland.

Kort tid etter ble tre menn, alle i 20-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

To av de tre erkjenner å ha vært involvert i drapet. Den tredje nekter straffskyld.

Varetektsfengslet på ny

Mandag ble én av de siktede varetektsfengslet i nye fire uker, og under fengslingsmøtet i Jæren tingrett ble siktelsen endret.

– Mannen har tidligere vært siktet for medvirkning til drap, men denne siktelsen er nå endret til medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i en pressemelding tirsdag formiddag.

Politiet har fått medhold i at siktede kan holdes i varetekt de neste fire ukene med brev- og besøksforbud, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

– Retten har funnet at det foreligger skjellig grunn til mistanke etter siktelse og at fortsatt varetektsfengsling er nødvendig på grunn av bevisforspillelsesfaren som foreligger, sier Johannesen Hauge.

DUMPET: Avdødes bil ble dumpet i sjøen fra en kaikant, ikke langt unna funnstedet. Dagen etter at 44-åringen ble funnet, hevet politiet bilen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
DUMPET: Avdødes bil ble dumpet i sjøen fra en kaikant, ikke langt unna funnstedet. Dagen etter at 44-åringen ble funnet, hevet politiet bilen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Dumpet bil i sjøen

Det var turgåere som fant avdøde langs stranden, sent om kvelden den 9. desember.

Noen timer tidligere hadde kolleger av 44-åringen slått alarm fordi han ikke hadde møtt opp på jobb til vanlig tid. Sveli hadde nylig mottatt gullklokke for lang og tro tjeneste i bedriften.

Dagen etter ble de tre mennene pågrepet og siktet. To av dem har flere dommer på seg, som blant annet går på grov vold og vinningskriminalitet.

De skal ha forsøkt å ta bilen fra offeret, før de endte opp med å ta ham med seg i hans egen bil, en sort Opel Astra. Ifølge NRK kjørte de siktede i timesvis med 44-åringen i bagasjerommet.

Bilen ble funnet dumpet i sjøen fra en kai som ligger på Ølberg, ikke langt fra funnstedet. Politiet har mottatt mange tips i saken. Tirsdag opplyser de om at etterforskningen fortsetter og at informasjon om eventuell ny utvikling vil bli delt med pressen.