Magnus Abelvik Rød kommer ikke til å spille mer i håndball-EM etter bruddet i foten han pådro seg i søndagens kamp mot Sverige.

Tirsdag ble målvakt Espen Christensen meldt inn som høyrebackens erstatter.

Da den norske EM-troppen ble redusert fra 18 til 16 spillere like før åpningskampen mot Bosnia-Hercegovina, var Christensen og William Aar de to spillerne som ble vraket.

– Kristian Sæverås er blitt litt syk, og da ville jeg ha inn én målvakt til. Og vi vil gjerne ha igjen det siste byttet i tilfelle noe skjer i dag, sier landslagssjef Christian Berge.

Berge bekrefter at Sæverås er isolert og ikke en del av kamptroppen mot Island.

Dermed er det 15 spillere i tirsdagens kamptropp.

– Kjedelig måte å komme inn på

Landslagslege Thomas Torgalsen opplyser at det er mageinfeksjon for Sæverås, og at der foreløpig ikke er noen andre spillere som er symptomer. Romkamerat Tom Kåre Nikolaisen er satt i såkalt «enkel isolasjon».

Christensen var en del av VM-troppen i fjor. Minden-målvakten har fått 105 kamper for Norge siden debuten tilbake i juli 2012.

– Det er kjekt for meg, men det er en kjedelig måte å komme inn på med tanke på at Magnus ble skadet. Det er ikke sånn jeg ønsker at det skal være og det er ikke det optimale, men sånn er det, og jeg er klar for å gjøre en innsats for laget, sier Espen Christensen.

Kristian Sæverås har vært keeperen bak Torbjørn Bergerud så langt i EM.

Abelvik Rød fortsetter på tribunen

Med Christensen inn gjør landslagssjef Christian Berge sin første endring på den norske troppen under mesterskapet.

Med Abelvik Rød ute og ingen direkte erstatter hentet inn hviler det nå et større ansvar på Harald Reinkind og Eivind Tangen i samme posisjon.

– Nå hadde ikke Reinkind en veldig god dag mot Sverige, men han har vært solid i de andre kampene og gjennom høsten for Kiel, så han og Eivind Tangen har kapasiteten til å levere, men det er en strek i regningen for et norsk lag at Abelvik Rød er ute, sier Bent Svele.

Magnus Abelvik Rød skriver for øvrig på Instagram mandag at han kommer til å følge lagkameratene resten av mesterskapet fra tribunen.

Norge kan sikre semifinale

Norge har hatt en perfekt start på EM så langt med seier i fem av fem kamper. Håndballgutta står med seks poeng i hovedrunden, og med seier over Island tirsdag kveld er billetten til semifinalen i Stockholm trolig sikret.

Bare ett døgn senere spilles det som kan bli en gruppefinale mot Slovenia.

Det er allerede klart at Kroatia og Spania kommer inn i semifinalen fra den andre hovedrundene. De to møtes i en gruppefinale onsdag ettermiddag.