Kroatia og Spania til semifinale i håndball-EM

Både Kroatia og Spania er videre i håndball-EM. Onsdag møtes lagene til en ren gruppefinale om å møte toeren i Norges pulje i semifinalen.

TIL SEMIFINALE: Spania og Jorge Maqueda Pena. Foto: Ole Martin Wold

Mot tabelljumbo Tsjekkia spilte Kroatia stort sett med sin B-oppstilling, men vant likevel 22-21 i Wien mandag. Kroatene sløste ikke med overskuddet før gruppefinalen mot Spania, og vinnermålet kom to sekunder før slutt.

Kroatia holdt blant andre forsvarsstjernen Domagoj Duvnjak, viktige Zeljko Musa, klasse-playmakeren Luka Cindric og storskytter Igor Karacic på benken så godt som hele kampen. Den viktige kantspilleren Zlatko Horvat fikk bare noen få minutter på banen.

Større seiersmargin ble det i Spanias kamp mot Hviterussland. Spanjolene ga seg ikke før det sto 37-28 på resultattavla.

Resultatene gjør at begge lagene er videre før siste kamp i mellomrunden. Både de spanske tittelforsvarerne og Kroatia ser ut til å basere sin matching på at Norge vinner sin pulje. Det norske laget synes å være motstanderen de andre semi-lagene ønsker å unngå.

Skulle det bli norsk førsteplass, vil taperen av oppgjøret mellom Kroatia eller Spania møte Norge i semifinale fredag. Ender det uavgjort, venter kroatene for Christian Berges menn.

Vinneren av oppgjøret mellom Spania og Kroatia er garantert gruppeseieren og semifinale mot toeren i Norges pulje. Kampen spilles like før Norges siste kamp i hovedrunden onsdag.