PÅ KRYKKER: Magnus Abelvik Rød er ferdigspilt i EM.
PÅ KRYKKER: Magnus Abelvik Rød er ferdigspilt i EM. Foto: Torbjørn Pedersen / TV 2

EM er over for norsk stjerne

Resten av EM går uten Magnus Abelvik Rød (22).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge må klare seg uten Magnus Abelvik Rød (22) i fortsettelsen i håndball-EM.

Bakspilleren måtte ut med en skade mot Sverige søndag kveld, og mandag bekreftet landslagslege Thomas Torgalsen at Abelvik Rød er ute av EM. Flensburg-spilleren trenger tre til fire uker før han er tilbake.

– Det er bittert, men jeg får ikke gjort noe med det, sier Abelvik Rød.

MR-undersøkelsen viste at det var brudd i foten til 22-åringen.

– Det er tungt. Jeg så virkelig frem mot å være med og bidra i de kampene som kommer og være med på å kjempe om semifinale og eventuelt en finale. Det har vært mye greier i det siste, og det tar litt på motivasjonen når jeg driver og står her og må gi den forklaringen, sier Abelvik Rød.

Abelvik Rød forteller at han foten var like smertefull som etter kampen mot Sverige. Da skjønte han at noe ikke var som det skulle.

– Det var fantastisk å oppleve i EM på hjemmebane, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve det. Jeg satser på at gutta gjør resten av jobben og tar med seg gullet hjem, sier Abelvik Rød.

Ekspert: – Svekkelse for Norge

Abelvik Rød var på sykehuset tidligere på dagen for MR- og røntgen. Da han kom tilbake på hotellet, var det på krykker.

– Med Kent Robin Tønnesen ute med skade var Abelvik Rød det naturlige førstevalget eter å ha stått der i VM i fjor og gjort det bra. Det er en svekkelse for Norge at han nå er ute, selv om høyrebacken er en posisjon Christian Berge har god dekning, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Nå blir det mer spilletid Harald Reinkind og Eivind Tangen.

– Nå hadde ikke Reinkind en veldig god dag mot Sverige, men han har vært solid i de andre kampene og gjennom høsten for Kiel, så han og Eivind Tangen har kapasiteten til å levere, men det er en strek i regningen for et norsk lag at Abelvik Rød er ute, sier Bent Svele.

Skadeforfulgt stjerne

Det er andre gang i mesterskapet at Abelvik Rød har blitt skadet. Han måtte forlate banen med en forstuet finger mot Ungarn, og etter søndagens smell var den første diagnosen en forstuing i fotrotsleddet. Nå gjenstår det å se om Norges gulljakt går med eller uten 22-åringen fra Oslo.

Etter Sverige-kampen var både spiller og landslagslege Torgalsen optimistisk med tanke på at Abelvik Rød skulle være klar til kampen mot Island tirsdag.

Flensburg-stjernen slet også med en hofteskade i oppladningen til EM.

– Det hoper seg opp. Du gjør ditt beste og har gjort alt du skal for å bli klar, så kommer det et eller annet piss som skal ødelegge for alt og alle. Jeg er lei meg nå, og jeg synes synd på meg selv og alt rundt, sier Abelvik Rød.

Kolstad-spiller William Aar kan bli kalt inn som en ekstra mann i troppen.