MATCHVINNER: Torbjørn Bergerud hadde en stor del av æren for at Norge vant over Sverige.
MATCHVINNER: Torbjørn Bergerud hadde en stor del av æren for at Norge vant over Sverige. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

De ble raskt enige etter EM-starten – siden har pilen bare pekt én vei

Torbjørn Bergerud (25) hylles etter praktkampen mot Sverige – og for måten han har reist seg etter EM-åpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torbjørn Bergerud spilte en fantastisk kamp i Norges 23-20-seier over Sverige, der han reddet 42 prosent av skuddene på mål.

Av TV 2s håndballekspert Bent Svele fikk den norske keeperen karakter ni på børsen.

– Det er han som redder oss, sier Sander Sagosen til TV 2 etter kampen.

– Han leverer på et så stabilt høyt nivå, og det trenger vi fra keeperne våre. Vi håper det fortsetter. Hvis ikke, har vi bra keepere bak ham. Det han leverte her var ekstraordinært, sier Christian O'Sullivan.

– Han har en herlig utstråling, så det er en trygghet, sier landslagssjef Christian Berge.

Ble raskt enig med keepertreneren

Bergerud åpnet mesterskapet med en svak kamp mot Bosnia-Hercegovina i Trondheim, og han fikk karakter tre på børsen til TV 2s ekspert Bent Svele.

Men har i de tre neste kampene vist strålende form.

– Vi jobbet litt med å kikke hva som hadde skjedd og hvordan vi skulle bearbeide det, og vi ble ganske fort enige om at det ikke var sånn vi ønsket å prestere. Så vi la den kampen ganske hurtig i søppelkassen, sier landslagets keepertrener, Steinar Ege.

Ege er svært godt fornøyd med det Bergerud har levert etter EM-åpningen.

– Mot Portugal, Frankrike og de første tjue mot Ungarn har han vært veldig solid. Det her er verdensklasse, sier Ege etter 23-20-seieren over Sverige.

– Jeg vet selv hva jeg er god for

Bergerud var naturlig nok fornøyd med egen innsats mot svenskene.

– Det flyter bra nå, og jeg ønsker å bygge videre på det. Jeg føler at jeg har funnet en ro i spillet, og det fungerer bra, sier Bergerud til TV 2.

– Jeg vet selv hva jeg er god for. Så lenge jeg finner roen i spillet, er jeg mer enn god nok til å hamle opp med alle her. Det vet jeg selv også, for det har jeg vist tidligere, og jeg har fått noen ekstra teknikker inn mot dette mesterskapet. Det har fungert veldig bra til nå, sier Bergerud.

De norske håndballgutta møter Island tirsdag og Slovenia onsdag i hovedrundens to siste kamper.

– Nå har det fungert bra med fem seirer av fem mulige. Vi ønsker selvfølgelig å gå hele veien. Vi har et godt utgangspunkt og det er to tøffe kamper igjen, så vi er godt forberedt, sier Bergerud.