DRAMATISK: Forbipasserende står i nærheten av det avsperrede området, hvor tykk røyk velter ut.
DRAMATISK: Forbipasserende står i nærheten av det avsperrede området, hvor tykk røyk velter ut. Foto: Jamm Aquino/AP

To politibetjenter skutt og drept i Hawaii

Hawaiis guvernør bekrefter at to politibetjenter mistet livet i en skyteepisode søndag kveld.

Skyeepisoden fant sted i delstatshovedstaden Honolulu. De to politibetjente rykket søndag ut til en melding om overfall. Her møtte de en bevæpnet mann, som åpnet ild mot betjentene, skriver nyhetsbyrået AP News.

– Hele staten sørger over tapet av to politibetjenter fra Honolulu som mistet livet i tjenesten denne morgenen, sier guvernør David Ige.

Populært område i flammer

Nabolaget hvor skyeepisden fant sted ligger på Wakiki Beach, i nærheten av flere populære turistattraksjoner. Området er vanligvis fullt av både lokale og turister, spesielt om helgene.

– Det hørtes ut som mange skudd, det var mange smell, mange høye lyder. Jeg håper alle er i god behold. Noen må ha blitt skadet, sa Peter Murray, en beboer i området.

Politiet observerer det brennende huset hvor den antatte gjerningsmannen skal ha oppholdt seg.
Politiet observerer det brennende huset hvor den antatte gjerningsmannen skal ha oppholdt seg. Foto: Jamm Aquino/AP

Huset hvor den antatte skytteren skal ha oppholdt seg tok fyr og ble raskt overtent. Brannen har siden spredt seg til flere av nabohusene og en politibil parkert i nærheten.

Samtidig som brannmanskapet kjemper mot ilden, har politiet sperret av flere gater i nærheten. Ingen er så langt arrestert etter hendelsen, og politiet oppfordrer folk om å ikke oppholde seg i området.