Bekrefter langtidsskade på stjernespiss - vil hente inn «kortsiktige løsninger»

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at Marcus Rashford vil være ute en god stund grunnet et tretthetsbrudd i ryggen.

Se Solskjær snakke om Rashford-skaden i videovinduet øverst!

I FA-cupomkampen mot Wolverhampton onsdag måtte Rashford byttes ut kort tid etter at han kom inn som innebytter. Solskjær håpet i det lengste at spissen skulle bli klar til søndagens rivaloppgjør med Liverpool, men nå ser det ut til at spissen er ute i flere måneder.

The Times-journalist Henry Winter meldte på Twitter før søndagens kamp at Rashford ville være ute i lengre tid.

– Rashford hadde et brudd i ryggen, og fikk et nytt mot Wolverhampton. Han er forventet å være ute i to-tre måneder. Han har også en løs beinbit i ankelen som vil kreve operasjon, men det er ikke påtrengende. Han har spilt gjennom enorme smerter for å hjelpe Manchester United, skriver han.

Solskjær bekrefter langtidsskade

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær bekreftet etter kampen at dette stemmer:

– Han har fått en stygg skade. Det er et tretthetsbrudd og kom mot mot Wolverhampton, sier Solskjær til Sky Sports.

Et tretthetsbrudd kommer som følge av overbelastning.

– Jeg forventer ikke at han er tilbake før etter vinterpausen. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lang tid det tar. Normalt tar det seks uker å lege et tretthetsbrudd, og så må det rehabiliteres etter det, mest sannsynlig, forklarer Solskjær.

Solskjærs lag skal spille tre kamper i Premier League før United får en pause på to uker i starten av februar. Rashford forventes dermed også å være ute i i FA-cupkampen 26. januar og 2. semifinale i ligacupen mot Manchester City 29. januar.

Nå ser Solskjær etter kortsiktige løsninger.

– Det er en uheldig situasjon vi er i. Vi må kanskje se etter noen kortsiktige løsninger. Dersom vi finner de rette spillerne og de er i god form kan vi kjøpe dem. Det kan også være en mulighet å hente noen på lån, sier Solskjær.

Var optimistisk

Solskjær var så sent som på fredagens pressekonferanse klar på at Rashford snart skulle bli friskmeldt.

– Vi skal gi ham mest mulig tid, helt inn mot kampen (mot Liverpool). Men jeg holder ikke pusten. Jeg tror nok at han sannsynligvis ikke blir klar. Men vi har fortsatt 48 timer på oss, sa Solskjær fredag.

Nå ryker langt flere kamper enn bare oppgjøret mot Liverpool for Manchester Uniteds toppscorer. Det kan presse Solskjær til å bruke penger i overgangsvinduet i januar. Allerede skal Sporting Lisboas stjernespiller Bruno Fernandes være nær en overgang til Manchester.

(©NTB/TV 2)