BLE NUMMER TO: Henrik Kristoffersen klarte ikke å tukte franske Clement Noel
BLE NUMMER TO: Henrik Kristoffersen klarte ikke å tukte franske Clement Noel Foto: Leonhard Foeger

Tok over ledelsen i verdenscupen

Henrik Kristoffersen kunne ikke gjøre noe med franske Clement Noel, men tok likevel over ledelsen i verdenscupen etter slalåmen i Wengen.

Kristoffersen hadde 67 hundredeler opp til Clement Noel etter 1. omgang. Franskmannen kjørte en fenomenal 1. omgang, som ingen av konkurrentene var i nærheten av å matche.

Kristoffersen måtte derfor være på offensiven i 2. omgang. 25-åringen kjørte inn til en foreløpig ledelse, men det var lite han kunne gjøre med Noel. I mål var franskmannen 40 hundredeler foran Kristoffersen.

– Det er ikke noe å gjøre med den førsteomgangen hans. Den er veldig bra. Jeg gjør en liten feil i henget i andreomgangen, der det er like før det ryker. Jeg er vel den eneste av de siste som klarer å kjøre ordentlig okei, sammen med Noel. Han kjører også en bra andreomgang. Det er god dag å ta med seg, og vi kjører bra på ski, sier Kristoffersen til TV 2 etter løpet.

– Du sier det er nære på der. Hva går gjennom hodet ditt da?

– Det kan jeg ikke si på TV, for det blir for mye banning. Jeg får panikk da, men samtidig må jeg slippe på og kjøre fort. Det er sånn det er, smiler 25-åringen.

Kristoffersens argeste konkurrent i verdenscupsammendraget, Alexis Pinturault kjørte ut i 2. omgang, og dermed tok nordmannen over ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Det tar Kristoffersen med slående ro.

– Jeg bryr meg ikke. Det viktigste er å prøve og vinne skirenn. Det er det som betyr noe til slutt. Alle kan kjøre ut i et renn.

Russiske Aleksandr Khorosjilov kjørte en fenomenal 2. omgang og kjørte seg opp fra niende til tredjeplass. Sebastian Foss Solevåg ble nummer fire, to hundredeler unna en pallplass. Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kvalifiserte seg også til finaleomgangen. De endte på henholdsvis 13.- og 15.-plass.