Kilde lå godt an, men mistet pallplassen i det siste partiet i lørdagens utfor i Wengen og ble nummer seks. Han klarte dermed ikke å forsvare pallplassen fra samme renn i fjor.

– Jeg merker at jeg har en grunnhastighet nå som er utrolig bra. Så er det småjusteringer jeg må unngå for å unngå de alle største feilene. I dag har jeg et veldig bra løp. Jeg må bare drite meg litt ut, så er jeg rett bak den mølja, og den mølja skal jeg foran en dag, sier Aamodt Kilde til TV 2.

Jansrud klarte heller ikke å hevde seg og kom inn 60 hundredeler bak landsmannen Kilde på en 11. plass, over sekundet bak Feuz.

– Som i går klarer jeg å tråkke staven igjennom på toppen der. Det må være en mikroskopisk grunn til at jeg treffer akkurat det samme, det var i hvert fall ikke planlagt. Det er ingen unnskyldninger, annet at jeg og Aleks taper litt på toppen der og kunne sikkert vært rundt ham (Feuz). I dag er det kjedelig, sier Kjetil Jansrud til TV 2.

Sveitsiske Feuz var knallsterk i lørdagens renn og holdt stor fart hele løpet gjennom. Han kom inn til mål 29 hundredeler foran utforcup-rivalen Dominik Paris som kom på annenplass. Feuz tok også over ledertrøyen i utforcupen sammenlagt.

Etter nattens snøfall, ble den raske Lauberhorn-løypa forkortet, og startet på samme sted som kombinasjonsutforen fredag. Sist det skjedde ble det norsk seier med Aksel Lund Svindal i 2016.

Slik gikk det altså ikke i lørdagens utforrenn. Ingen av nordmennene klarte å gjøre noe med Feuz som ble heiet fram til det som etter alle solemerker blir hans tredje utforseier på hjemmebane i Wengen.

Kilde åpnet knallsterkt og lå 41 hundredeler foran Feuz etter det første partiet. Han holdt følge med Feuz nesten hele løypa, men i siste parti tapte han mye og kom inn 48 hundredeler bak vinneren.

Stian Saugestad kjørte i mål 2,34 bak Feuz.

(©NTB/ TV 2)