FORKJØLET: Klæbo havnet over minuttet bak Bolsjunov. Men han beholder andreplassen sin i sammenlagt i verdenscupen.
FORKJØLET: Klæbo havnet over minuttet bak Bolsjunov. Men han beholder andreplassen sin i sammenlagt i verdenscupen. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sjanseløs Klæbo etter sykdom

Aleksandr Bolsjunov vant lørdagens 15 km langrenn, og beholder toppplasseringen i sammenlagt i verdenscupen, mens Sjur Røthe tok en sterk pallplassering.

Russiske Bolsjunov leverte nok et glimrende renn og gikk inn 24,1 sekunder ned til andreplass.

Finske Iivo Niskanen kom inn som nest best i mål.

Johannes Høsflot Klæbo har vært ute med sykdom, og har stått over flere renn. Han havnet 1.12 bak russeren, og landet på syvendeplassen.

– Totalt sett er jeg fornøyd. Jeg har aldri gått fortere på 15 km intervallstart. Plasseringsmessig er det sånn helt greit. Men vi blir knust i dag, så det er ikke noe annet å si. Jeg er egentlig middels fornøyd, for tidsmessig er det tungt, men plasseringsmessig er det en opptur, og det skal jeg ta med meg, sier Klæbo til NRK.

Røthe kom på tredjeplass og var dagens beste nordmann. Han havnet 40 sekunder bak Bolsjunov.

– Det var tøffe forhold og veldig tungt, men jeg liker meg på slike forhold. I morgen håper jeg det blir litt fastere. Det er langt fram til Bolsjunov, men jeg gir det et forsøk fra start, sa Røthe til NRK etter rennet.

– Har hatt en uke på sengen. Jeg begynte å trene denne uken igjen, synes det kjennes greit ut. Godt å komme igang og gå skirenn igjen, skirenn gjør at jeg kommer i bedre form. Men at det skulle gå så bra som det gjorde i dag, selv om jeg tidsmessing er langt bak, må jeg ta med meg. Så blir det en spennende dag i morgen, sier Klæbo til NRK.

Simen Krüger kom i mål på åttendeplass, rett bak Klæbo. Didrik Tønseth gikk inn til tiendeplass, Emil Iversen på 22., og Gjøran Tefre på 24.

Hans Christer Holund måtte gi seg mellom 5 og 6,7 km.

Søndag er det jaktstart for herrene.